Verbreekt Bitcoin koers all-time high in Argentinië?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Argentinië slaat een nieuwe politieke koers in met de verkiezing van Javier Milei als nieuwe president. Dit heeft veel impact op de koers van Bitcoin (BTC) ten opzichte van de Argentijnse Peso (ARS).

De cryptomunt nadert inmiddels een all-time high! Daar komt nog bovenop dat Elon Musk zijn steun heeft uitgesproken voor de nieuwe leider van Argentinië. Het land kampt al jaren met een torenhoge inflatie en hoopt op nieuw economisch elan.

Stijging Bitcoin koers na verkiezing Milei

Hoe het presidentschap van Milei gaat uitpakken is nog de vraag, maar de plannen van de nieuwe president zijn ambitieus. Zo wil hij de Argentijnse Peso mogelijk laten vervangen door de Dollar.

Direct na de verkiezing steeg BTC ten opzichte van de Peso in waarde, namelijk van 13 miljoen ARS naar 13.2 miljoen ARS. De Bitcoin koers is hard op weg om de all-time high te overschrijden. Die staat tot nu toe op 13.4 miljoen ARS en werd gevestigd op 16 november.

Minder dan na de voorverkiezingen

Wel interessant is dat de prijs van Bitcoin sneller steeg nadat Milei afgelopen augustus de voorverkiezingen in Argentinië won. Binnen een dag steeg de waarde van de wereldberoemde cryptomunt met maar liefst 20 procent. Veel meer dan de 2 procent na de presidentsverkiezingen.

Hoe kijkt de nieuwe Argentijnse president naar crypto?

Hoe dan ook wachten er op financieel gebied roerige tijden voor Argentinië. De nieuwe president wil de centrale bank sluiten en droomt van de Amerikaanse dollar als nationale valuta. En, misschien nog wel belangrijker: de nieuwe leider van het land is zeer positief over digitale valuta. Hij geeft aan dat crypto ‘het geld teruggeeft aan de particuliere sector’.

Reactie van Elon Musk

Na de politieke aardverschuiving in Argentinië liet ook Elon Musk van zich horen. Het gezicht van SpaceX en Tesla is zeer blij met de verkiezing van Milei en hoopt dat land nu meer welvaart zal kennen. Op X schreef hij het volgende:

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *