Trump campagne accepteert donaties in crypto

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Crypto en de Amerikaanse politiek: het is een bijzondere combinatie. Sommige politici, zoals Elizabeth Warren, zijn niet bepaald te spreken over digitale activa. Andere zoals Donald Trump, zetten de deur naar crypto juist wagenwijd open. Zo is het voor Amerikanen sinds kort mogelijk om met crypto te doneren aan de Trump campagne.

Met welke cryptocurrencies kan men doneren?

De Trump campagne lanceerde op 21 mei een nieuwe website voor fondsenwerving, met diverse cryptocurrencies als betaalmogelijkheid. Naast Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) zijn dit Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB), 0x (ZRX) en USDC. Alle donaties hebben een bepaald limiet en voldoen aan de regels van de Federal Election Commission.

Positieve en negatieve houding tegenover crypto

Interessant is dat de houding van sommige presidentskandidaten tegenover crypto heel anders is dan die van de regering Biden. De huidige president is minder positief over digitale valuta, maar Trump en de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy, Jr. zijn dat juist wel. Zo wil RFK Jr het budget van de Amerikaanse overheid op de blockchain plaatsen.

Waarom is Trump positief over crypto?

Trump is positief over crypto omdat hij wil dat de overheid minder controle heeft over de financiele beslissingen van de Amerikanen. Op de website staat onder andere dat Bitcoin de ‘individuele vrijheid boven overheidscontrole stelt’. Wist je dat er ook een eigen Trump token bestaat? Die is best succesvol!

’45’ of ’47’ dollar kiezen als bedrag

Aanhangers van Trump mogen zelf een bedrag kiezen of doneren volgens bedragen die alvast zijn ingesteld, zoals 20, 45 en 47 dollar. De laatste twee bedragen zijn symbolisch, aangezien ze verwijzen naar de eerste regeertermijn van Trump als 45ste president van de VS en misschien zijn tweede termijn als president nummer 47.

Wordt Trump de ‘crypto president’?

Wordt ‘The Donald’ mede dankzij crypto donaties in november opnieuw president van de Verenigde Staten? Dat is nog even afwachten, maar dat crypto een rol speelt is een teken van adoptie.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: