Amerikaanse presidentskandidaat: ‘Budget VS op blockchain’

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Robert F. Kennedy, Jr. is een geruchtmakende Amerikaanse presidentskandidaat. Niet alleen vanwege zijn beroemde familie, maar ook vanwege zijn controversiële ideeën en het feit dat hij mogelijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november kan beïnvloeden.

RFK Jr, zoals de bevolking hem meestal noemt, wil graag het gehele budget uit de VS plaatsen op de blockchain. Dit liet hij weten in een interview. Wat is zijn plan?

Begroting moet 24/7 inzichtelijk zijn

Na eerst te hebben meegedaan als Democraat is RFK Jr nu onafhankelijk presidentskandidaat. Mocht hij worden verkozen in november, dan komt het Amerikaanse budget mogelijk op de blockchain te staan. Dit grootboek van transacties staat bekend als veilig en transparant. Kennedy geeft aan dat elke Amerikaan de begroting 24/7 moet kunnen bekijken, wanneer hij maar wil.

Is de uitvoering überhaupt mogelijk?

De neef van JFK en zoon van de vermoorde presidentskandidaat Robert F. ‘Bobby’ Kennedy deed zijn uitspraken tijden een bijeenkomst in Michigan. Dit zou zorgen voor een meer transparante overheid die verantwoording aflegt over het uitgeven van belastinggeld. Iedere transactie van de overheid op de blockchain krijgen zal een gigantische taak worden, maar is in theorie mogelijk.

Hoe worden belastinguitgaves op dit moment gecontroleerd?

Op dit moment zijn de uitgaven van de overheid nog niet 24/7 in te zien. Wel worden ze gecontroleerd door de wetgeving en diverse overheidsdepartementen. Diverse waakhonden van de overheid, zoals het Government Accountability Office, en inspecteurs-generaals voeren op hun beurt ook controles uit.

Pentagon en toiletbrillen

De bovenstaande controles zijn voor de 70-jarige presidentskandidaat niet genoeg. In Michigan zei hij er het volgende over:
“We’re gonna have 300 million eyeballs on our budget, and if somebody is spending $16,000 for a toilet seat, everybody’s gonna know about it,”

Kennedy verwees met zijn uitspraak naar diverse schandalen vanuit het Pentagon. Zo zou men in de jaren ’80 maar liefst 640 dollar per toiletbril hebben betaald. Dit bedrag valt in het niet bij de kosten voor het vervangen van toiletbrillen in 2010: 10.000 dollar per stuk.

Presidentskandidaat die van crypto houdt

RFK Jr is een ‘crypto kandidaat’. Hij accepteert campagnedonaties in Bitcoin en is tevens van plan om de Amerikaanse dollar te ondersteunen met BTC. Tegelijkertijd is hij een fel tegenstander van een Central Bank Digital Currency (CBDC), waar de Amerikaanse Federal Reserve onderzoek naar doet. Trump en de Republikeinen delen deze mening.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *