Tron gaat het gevecht aan met de SEC

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een zaak aangespannen tegen Tron. De Tron Foundation laat het er echter niet bij zitten en vecht de aanklacht aan. Het bedrijf heeft de federale rechtbank in New York gevraagd om de zaak te seponeren omdat de SEC zich in hun ogen ten onrechte met buitenlandse activiteiten bemoeit.

Welke aanklacht loopt er tegen Tron?

De Tron Foundation nam in 2018 The BitTorrent Foundation en haar moederbedrijf Rainberry Inc. over. Vorig jaar werden de drie bedrijven aangeklaagd door de SEC. Volgens de toezichthouder betrof de verkoop van BitTorrent (BTT) tokens en Tron tokens ‘ongeregistreerde effecten’. Overigens heeft de SEC ook Ripple aangeklaagd. Het eist een boete van maar liefst 2 miljard dollar van het bedrijf.

Motie tot afwijzing

De SEC houdt crypto bedrijven scherp in de gaten. Niet iedere partij is echter blij met de manier waarop de financiële toezichthouder opereert. Zo heeft de Tron Foundation op 28 maart een ‘motie tot afwijzing’ ingediend.

Volgens het bedrijf gaat het veel te ver dat de SEC ook in het buitenland toezicht houdt. De financiële waakhond heeft geen enkele bevoegdheid heeft om zich met buitenlandse activiteiten te bemoeien, stelt de Foundation.

’Geen tokens in het buitenland verkocht’

Volgens de Foundation zijn de Tron en BTT tokens in het buitenland verkocht. Ook werd er naar eigen zeggen niet verkocht aan Amerikanen. En dus heeft de SEC er volgens het crypto bedrijf niks over te zeggen.

Werden er tokens secundair in de VS verkocht?

Tevens beweert de toezichthouder dat er tokens secundair zijn verkocht op Amerikaanse platforms en dat dit ongeregistreerde effecten waren. Tron noemt deze aanklacht ‘best wel zwak’. Of het bedrijf gelijk krijgt is nog even afwachten. We houden het in de gaten!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: