Sterke koersdaling van WLD token door ontslag Sam Altman (OpenAI)

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de WLD token van Worldcoin. Het enthousiasme was in eerste instantie groot, maar al vrij snel daalde het enthousiasme omdat sommige overheidsinstanties een onderzoek instelden naar dit project vanwege mogelijke risico’s voor de openbare veiligheid.

Het vertrek van Sam Altman bij Open AI maakt het er helaas niet veel beter op. Het bracht een sterke koersdaling van de WLD token teweeg. Maar mogelijk komt er een plotwending: het bestuur van OpenAI is in gesprek over een mogelijke terugkeer van de ontslagen CEO!

Wat is Worldcoin?

Bij het project Worldcoin mogen gebruikers een digitaal paspoort ontvangen nadat ze een irisscan hebben laten uitvoeren. Ook ontvangt men in sommige landen gratis crypto als beloning. Het uiteindelijke doel is om een nieuw en innovatief netwerk op het gebied van identiteit en financiën te creëren. De token van Worldcoin heet WLD en heeft een plekje op de Ethereum blockchain.

Sam Altman: het gezicht van OpenAI en Worldcoin

Het project werd in 2019 opgericht door Sam Altman, Alex Blania en Max Novendstern. Met name Altman is geen onbekende. Deze succesvolle ondernemer en investeerder is namelijk ook de basis van OpenAI. Altman investeerde kort geleden 100 miljoen in crypto, zo berichtte Quote eerder. En dat leidde uiteindelijk tot de komst van Worldcoin.

Stevige kritiek

Dankzij de lancering van de irisscan steeg de koers van de munt als een raket: van 0,15 dollarcent naar 2,49 dollar. Uiteindelijk wist het zelfs meer dan 3 dollar waard te worden. Overigens is er ook sprake van kritiek. Zo wordt het project met name gepromoot in Afrika en Azië en critici menen dat er sprake is van ‘uitbuiting’.

Waarom werd Altman ontslagen?

Altman is echter ontslagen als CEO van OpenAI omdat hij niet open genoeg was qua communicatie. Dit had direct effect op het functioneren van het bestuur. In een blogpost schreef het bestuur dat ze er niet langer vertrouwen in hebben dat Altman OpenAI kan leiden. Al lijkt het bestuur daar mogelijk nu al weer op terug te komen…

Effect van het ontslag meteen zichtbaar

Het bericht zorgde vrijwel meteen voor een flinke daling van de WLD koers. Het verloor 13 procent aan waarde binnen één dag, blijkt uit gegevens van CoinGecko. De token heeft momenteel een waarde van 1.86 dollar. Veel minder dan de all-time high van Worldcoin afgelopen juli. Nadat het uit de bèta kwam wist het een hoogtepunt van 3,30 dollar te bereiken.

Hoe doen andere AI-munten het?

Er is ook goed nieuws te melden: andere AI cryptomunten hebben niet of nauwelijks last van het vertrek van Altman. Sterker nog, in de afgelopen 24 uur groeide de market cap van AI munten zelfs met 30 procent. Het heeft nu een waarde van 5,4 miljard dollar.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *