SEC trekt aanklachten tegen Brad Garlinghouse in

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn verwikkeld in een felle strijd. Tot nu toe heeft het crypto bedrijf een aantal rechtszaken gewonnen. Gisteren was er opnieuw goed nieuws voor Ripple: de SEC heeft alle aanklachten tegen Brad Garlinghouse en Chris Larsen ingetrokken. Dit zijn respectievelijk de CEO en de uitvoerend voorzitter van Ripple.

SEC trekt aanklachten tegen Ripple topmannen in

Drie jaar geleden werden Garlinghouse en Larsen aangeklaagd omdat ze beleggers niet goed informeerden over de risico’s van hun investeringen. De aanklacht had overeenkomsten met de nieuwe geruchtmakende zaak rondom Gemini.

De SEC heeft echter besloten om de aanklachten te seponeren. Dit tot grote vreugde van Garlinghouse, die onder andere het volgende liet weten:

‘We kijken uit naar de dag waarop dit hoofdstuk eens en voor altijd wordt afgesloten, nu de SEC het doek heeft laten vallen over hun absurde theater tegen Chris en mij.’

Rechtszaak in 2024 gaat niet meer door

Het terugtrekken van de aanklachten is een nieuwe stap in het juridische proces rondom Ripple. En het heeft meteen grote gevolgen. In eerste instantie stond er namelijk een rechtszaak gepland voor april 2024. Die gaat nu niet meer door. Dit betekent overigens niet dat er geen andere rechtszaken meer komen. Bovendien kan de SEC in beroep gaan tegen de beslissing, dus het gevecht is nog lang niet afgelopen.

Mogelijk onderdeel van een strategie

Ripple heeft te maken met complexe zaken op juridisch gebied. Zo kan de stap om de aanklachten tegen Garlinghouse en Larsen te laten vallen ook tactisch zijn. Volgens experts is het onderdeel van een ‘strategie’ om het proces in een stroomversnelling te brengen.

We zullen zien wat de toekomst brengt, maar het goede nieuws zorgde in elk geval voor een flinke stijging van de XRP koers. In 1 dag tijd steeg de prijs met 7.4 procent.

Komt er een beursgang?

Er zijn meer interessante ontwikkelingen rondom Ripple (XRP). Zo draait de geruchtenmolen rondom een mogelijke beursgang op volle toeren. Dit komt door het feit dat Ripple Labs een vacature heeft lopen voor een Senior Manager Aandeelhouderscommunicatie.

Tot nu toe zwijgt het bedrijf in alle toonaarden. Toch neemt het optimisme rondom Ripple, die in januari 2018 een koershoogtepunt bereikte van 2,83 euro, erg toe onder beleggers.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *