SEC intensiveert onderzoek naar Binance.US

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Afgelopen juni spande de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aan tegen Binance en Binance.US. De exchanges verkochten mogelijk ongeregistreerde effecten.

Op 27 november verscheen een nieuw rapport waarin de SEC haar zorgen uit over mogelijk wanbeheer van de tegoeden van klanten. Het is een situatie die doet denken aan de fraude van FTX. Wat is er aan de hand?

Waarom wordt het onderzoek naar Binance.US opgeschaald?

Volgens de SEC gebruikte Binance.US mogelijk hetzelfde ‘achterdeurmechanisme’ als FTX bij het beheren van de klantentegoeden. Vanwege de grote zorgen hierover intensiveert SEC het onderzoek naar Binance.US.

Eerder trof Binance een schikking van 4 miljard met de SEC om een lopende rechtszaak te beëindigen. Voormalig CEO Changpeng Zhao bekende schuld aan het overtreden van de Amerikaanse regelgeving tegen witwassen.

Hoorzitting

Nu staat Binance.US in het middelpunt van de belangstelling. De exchange wordt ervan beschuldigd activa van klanten te hebben overgedragen aan Sigma Chain. Dit is een bedrijf in Zwitserland dat in handen is van Changpeng Zhao Op 27 november jongstleden vond er een hoorzitting plaats in de federale rechtbank.

Vertegenwoordigers van Binance.US stellen dat er netjes is omgegaan met de activa van klanten. Er is absoluut geen sprake van misbruik en de fraude claims zijn ongegrond, zegt men.

Verdediging wil SEC-rechtszaak stopzetten

Een van de vertegenwoordigers van Binance U.S is Matthew Laroche. Tijdens de hoorzitting benoemde hij de hoog oplopende kosten van de rechtszaak. Ook is het aantal gebruikers sinds de start van de rechtszaak met de helft gedaald en de waarde van de activa op Binance.US sterk gedaald. Vanwege de ‘ongegronde fraude claim’ en de stijgende kosten dringt de verdediging er op aan om het SEC-onderzoek te stoppen.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *