Hoe hoog is het vermogen van Changpeng Zhao (Binance) na zijn veroordeling?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Changpeng Zhao pleitte onlangs schuldig voor het witwassen van geld. Hij trad terug als CEO van Binance, nieuws dat de cryptomarkt op zijn grondvesten deed schudden. CZ behoudt echter zijn meerderheidsbelang in Binance. Daardoor heeft hij nog steeds een bezit van minstens 15 miljard dollar.

Een van de rijkste criminelen ter wereld

Zhao is na zijn veroordeling een van de rijkste criminelen ter wereld. Hij is immers schuldig, maar heeft nog steeds miljarden in bezit. CZ heeft toegegeven dat hij de Amerikaanse wet heeft overtreden om dominant te zijn op de cryptomarkt. Volgens het toonaangevende tijdschrift Forbes heeft de voormalige CEO nog steeds een belang van 90 procent in Binance.

Hoe hoog is het vermogen van Changpeng Zhao?

CZ hoeft niet bepaald op een houtje te bijten. Hij heeft een vermogen van zo’n 15 miljard. Een flinke stijging in vergelijking met afgelopen april. Toen kreeg CZ een plekje in de ‘World Billionaires 2023 List’ van Forbes met 10.5 miljard dollar op zijn rekening.

Het feit dat Binance het afgelopen jaar veel inkomsten wist te genereren draagt daar zeker bij. Volgens Forbes verdiende de exchange 3 miljard dollar, met name door de handel in spot en derivaten.

Groei van Binance in 2023: hier kwam het door

Ook de opleving van de cryptomarkt droeg bij aan de groei van Binance. Na de ineenstorting van FTX eind 2022 zag het er even somber uit voor beleggers. Bitcoin verdubbelde in 2023 echter in waarde en wist zelfs de 35.000 dollar te overstijgen. En aandelen van Coinbase, een belangrijke concurrent van Binance, verdriedubbelden in waarde dit jaar.

2023: een roerig jaar

Alle grote cryptomunten namen in 2023 met maar liefst 600 miljard dollar aan waarde toe. Toch is er niet alleen maar positief nieuws. De veroordeling van Sam Bankman-Fried, fraude op crypto exchanges en het terugtreden van Changpeng Zhao: de negatieve gebeurtenissen blijven zich maar opstapelen.

Bovendien staat Binance de komende drie jaar onder controle van een onafhankelijke toezichthouder. Alle activiteiten zullen gerapporteerd worden aan de Amerikaanse overheid.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *