Breaking news: Changpeng Zhao treedt af als CEO van Binance

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een van de meest bekende namen uit de cryptowereld heeft zojuist zijn aftreden aangekondigd. Changpeng Zhao, beter bekend als ‘CZ’, is niet langer de CEO van Binance. Reden is een schikking van 4 miljard dollar tussen de crypto exchange en het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Schikking

Binance heeft een schikking getroffen met de Departement of Justice (Ministerie van Justitie) en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC). De Securities and Exchange Commission (SEC) is dus niet betrokken. De instanties en Binance hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

Schuldig aan witwassen

En er is meer breaking news: Changpeng Zhao gaat schuld bekennen voor de anti-witwasaanklachten van het Ministerie van Justitie. De Wall Street Journal meldt dat hij dinsdagmiddag een betekenis gaat afleggen in een rechtbank in Seattle.

Aanklachten tegen de oprichter van Binance stapelen zich op

De gebeurtenissen volgen elkaar nu snel op. Afgelopen juni werd de oprichter van Binance door de SEC aangeklaagd om meerdere redenen. Zo zou hij beleggers misleiden via een speciaal fonds uit Zwitserland genaamd Sigma Chain. Het was in handen van CZ en zou het handelsvolume op het Amerikaanse Binance verhogen.

Dertien aanklachten

SEC voorzitter Gary Gensler zei in juni het volgende over de zaak: “We hebben dertien aanklachten waarin staat dat Zhao en Binance betrokken zijn bij een groot web van misleiding, belangenverstrengeling, gebrek aan informatie en berekende ontduiking van de wet”

Illegaal aangeboden crypto-derivaten

De SEC was zeker niet de enige met aanklachten tegen CZ en Binance. De CFTC beweerde dat de exchange crypto-derivaten, bijvoorbeeld futures, aanbod aan gebruikers zonder zich te hebben geregistreerd als futures commodity merchant.

Ook kreeg de exchange een paar maanden geleden bezoek van Franse aanklagers. En dat is illegaal. Ondertussen stromen de reacties op het aftreden op X binnen:

Einde van een jarenlang onderzoek

Bloomberg meldde gisteren al dat Binance op het randje stond om een schikking van 4 miljard dollar te treffen met het Ministerie van Justitie. Met de deal is een einde gekomen aan het onderzoek naar het reilen en zeilen op de crypto exchange, dat ruim vijf jaar duurde.

De zaak zelf is uiteraard nog lang niet afgelopen. En welke invloed dit nieuws op de crypto koersen heeft is nog onduidelijk. We houden het scherp in de gaten!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *