Ripple rechtszaak zorgt voor spanning bij investeerders

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP) is al drie jaar aan de gang en houdt de gemoederen flink bezig. Op 23 april begint het laatste proces. De uitkomst zal mogelijk grote invloed hebben op de XRP koers. Investeerders wachten in spanning af. Wat kunnen we verwachten?

Waarom klaagt de SEC Ripple aan?

Dat de SEC geen fan is van Ripple is een feit. De financiële waakhond klaagde het bedrijf van Brad Garlinghouse in 2020 aan wegens ‘illegale verkoop van effecten’. Dit zou hebben plaatsgevonden met XRP. Ripple, het bedrijf achter de tokens, liet het er niet bij zitten en vocht terug.

Het wist zelfs een aantal overwinningen te behalen. De rechtszaak is echter nog lang niet ten einde. Er wacht Ripple nog een laatste proces voordat duidelijk wordt of het als winnaar uit de strijd komt.

23 april is een cruciale datum

De zaak tussen Ripple en SEC duurt inmiddels al zo lang dat het soms naar de achtergrond verdwijnt. Maar dan is er plotseling weer een cruciaal moment in de zaak, zoals 23 april aanstaande. Dan begint het laatste proces en komt het einde in zicht.

Tenminste… we hebben aardig wat geduld nodig voordat de kogel door de kerk is. Het betreft een zaak waarin miljarden dollars op het spel staan. Grote belangen dus, waardoor een definitieve beslissing nog wel even op zich laat wachten.

Wat gaat de rechter doen?

De SEC blijft ondanks meerdere verliezen strijden tegen Ripple. Sterker nog, de toezichthouder eist maar liefst 2 miljard dollar van het bedrijf. Of de rechter daarmee instemt is de vraag. Stuart Alderoty denkt van niet en is zeer kritisch over het handelen van de SEC. Volgens hem ‘straft en intimideert de toezichthouder crypto als geheel’. Hij hoopt dat de rechtbank ‘op de juiste manier zal handelen’.

Het effect van positief nieuws

Mocht de uitspraak voor Ripple uiteindelijk positief uitpakken, dan zien we koers misschien wel weer flink stijgen. Sommige investeerders zijn teleurgesteld omdat de cryptomunt zijn all-time high uit 2018 nooit meer heeft weten te bereiken. Wie weet volgt er na positief nieuws een nieuw hoofdstuk.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *