Ripple en bedrijf uit het Midden-Oosten slaan de handen ineen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het bedrijf Ripple zorgt regelmatig voor groot nieuws in de cryptowereld. Niet alleen door de populariteit en koers van zijn eigen XRP-token, maar ook door samenwerkingen met gerenommeerde partijen. Zo kondigde XRP vandaag aan dat het een partnerschap heeft met Kuwait Finance House (KFH) om directe en grensoverschrijdende betalingsdiensten aan te bieden.

Wat maakt Ripple en KFH uniek?

Ripple en KFH hebben elk hun eigen expertise. Zo hebben de professionals van het eerstgenoemde bedrijf veel kennis van blockchain en digitale transacties. Het andere bedrijf investeert regelmatig in allerlei innovatieve technologieën, zoals Artificial Intelligence (AI). KFH focust zich op technologische innovaties binnen de financiële wereld.

Steeds meer interesse in digitale transacties in het Midden-Oosten

Met de samenwerking wil Ripple zijn positie in het Midden-Oosten verwerken. Kuwait Finance House hoopt dat het allerlei economische voordelen oplevert voor dit deel van de wereld. Dat er interesse is in digitale transacties staat vast.

Via het online platform van KFH hebben klanten rond het einde van het derde kwartaal van dit jaar meer dan 150 miljoen digitale transacties gedaan. De bank is op het gebied van digitale innovatie dus zeer succesvol. Dit was een van de redenen van Ripple om een samenwerking aan te gaan.

Andere samenwerkingspartner

KFH is niet de enige nieuwe partner van Ripple. Zo verzorgt het bedrijf sinds kort alle activiteiten rondom het lanceren van de CBDC van de National Bank of Georgia (NBG).

CBDC is de afkorting van ‘central bank digital currency’ en betreft dus de digitale valuta van de bank. NBG lanceert in samenwerking met Ripple een pilotproject. Als alles goed verloopt wil de bank de Digitale Lari (GEL) op de markt brengen.

Ligt de toekomst van Ripple in Dubai?

Ripple en het Midden-Oosten werken steeds meer samen. Zo werd er binnen het bedrijf ongetwijfeld geproost op het goede nieuws dat XRP binnen het Dubai International Finance Centre (DIFC) inmiddels is goedgekeurd.

De Dubai Financial Services Authority (DFSA) was verantwoordelijk voor deze stap. Een belangrijk moment gezien de technologische en economische bloei in dit deel van de wereld.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker/exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *