Rapport over GameFi schokt crypto industrie

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Onlangs publiceerde CoinGecko een vernietigend rapport over de GameFi industrie. Het bracht een schokgolf teweeg bij de cryptogemeenschap. De waarheid is namelijk bitterhard: drie van de vier Web3 games die de afgelopen vijf jaar het levenslicht zagen, zijn inmiddels ten onder gegaan. Wat is er aan de hand op de GameFi markt?

Veel games redden het niet

Het rapport van CoinGecko is een uitgebreide analyse van de succespercentages van 2817 spellen. Deze games kwamen tussen 2018 en 2023 op de markt en schetsen helaas een somber beeld.

Hoewel de GameFi sector nog erg jong is, slagen de meeste games er niet in om te blijven voortbestaan. Van de 2817 zijn er nog maar 690 met een actieve spelersbasis over. Meer dan 2000 games zijn dus inmiddels ter ziele gegaan.

Wanneer is een Web3 game mislukt?

Een Web3 game is volgens CoinGecko ‘mislukt’ wanneer het aantal actieve gebruikers met 99 procent daalt. En dat percentage is gebaseerd op een 14-daags voortschrijdend gemiddelde vanaf de piek (dus het meeste aantal gebruikers). Feit is dat het veel games niet lukt om spelers geïnteresseerd en betrokken te houden.

Hoop loopt uit op teleurstelling

De schokkende conclusies uit het rapport zijn best verrassend als je bedenkt dat Web3 gaming een paar jaar geleden een ware hype was. De gehele cryptogemeenschap was er razend enthousiast over. Mensen kregen immers de kans om door te gamen mooie beloningen te verdienen. Er werden gouden bergen beloofd, maar voor veel spelers liep hun ervaring uit op een deceptie.

Waarom heeft de GameFi markt het moeilijk?

Overigens is 2023 geen ‘rampjaar’ voor Web3 games. Dat is toch echt 2022, toen een bear markt roet in het eten gooide. Maar liefst 742 spellen hebben het dat jaar niet gered. Om het nog even in perspectief te stellen: het mislukkingspercentage voor Web3 games in 2022 was maar liefst 107 procent!

De toekomst van Web3 gaming: veel uitdagingen

Tegenover ‘bear’ jaar 2022 staat 2021, toen er sprake was van een positief sentiment op de cryptomarkt. Dit had duidelijk invloed op de GameFi markt. Het uitvalspercentage in dit jaar was 45 procent, het laagste tot nu toe.

Feit is dat Web3 games, en crypto spellen in het algemeen, te maken hebben met veel uitdagingen. In 2020 en 2021 hadden we natuurlijk Corona en in de jaren daarna economische problemen. Deze markt zal moeten groeien en volwassen worden wil het alsnog succesvol zijn.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *