Pantera Capital koopt mogelijk Solana-tokens

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

We weten allemaal dat het bedrijf FTX failliet is. Dat betekent echter niet dat er geen enkele cent meer in het bedrijf zit. Sterker nog: het voormalige geesteskindje van Sam Bankman-Fried heeft een vooraad Solana ter waarde van 5,8 miljard dollar! Het gaat in totaal om 41 miljoen tokens. Het bedrijf Pantera Capital wil graag een deel daarvan voor een scherpe prijs kopen.

Onderhandelingen

Het crypto bedrijf Pantera Capital ziet veel potentie in Solana (SOL), een cryptomunt die op dit moment hard groeit. Dat blijkt wel uit het feit dat het 250 miljoen dollar wil investeren in deze crypto token. Om dat te bereiken moet het bedrijf onderhandelen met FTX, die veel Solana tokens in het bezit heeft.

Wat wil Pantera Capital per token betalen?

Pantera Capital heeft voor ongeveer 5,2 miljard dollar aan activa in het bezit. Toch wil het bedrijf de SOL-tokens graag met flinke korting aanschaffen. Het liefst voor 59,95 dollar per token. Dit is omgerekend 39 procent lager dan de gemiddelde 30-dagen prijs van SOL.

Voorwaarden voor Pantera Capital

Mogelijk volgt er een deal, maar dan wel tegen een aantal voorwaarden. Zo is Pantera verplicht om de SOL-tokens de komende vier jaar vast te houden. Dit staat te lezen in materiaal dat potentiële investeerders ontvingen van het Pantera Solana fonds. Deze groep ontving al februari een bericht, die vervolgens Bloomberg bereikte.

FTX faillissement zette cryptowereld op zijn kop

Het faillissement van FTX in november 2022 ligt ons nog vers in het geheugen. Sam Bankman-Fried werd aangeklaagd voor fraude en uiteindelijk ook veroordeeld. De val van het bedrijf sleepte tientallen investeerders mee richting de afgrond.

FTX probeerde nog te redden wat er te redden viel, door met Binance te onderhandelen over een mogelijke verkoop. Dit mislukte, waardoor een faillissement onafwendbaar was.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: