Nieuwe schokkende onthullingen in FTX rechtszaak

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Denk je dat het even rustig is, komt het toch weer naar bovendrijven: de rechtszaak rondom crypto exchange FTX. Nieuwe onthullingen rondom het gedrag van Sam Bankman-Fried zorgen wederom voor geschokte gezichten. Het verhaal gaat dat het bedrijf Deltec Bank & Trust een rol speelde bij de foute praktijken van FTX en Alamada Research.

Sam Bankman-Fried en Deltec

Sam Bankman-Fried was ooit de ‘koning van crypto’, maar inmiddels is hij eerder de ‘koning van de crypto rechtszaken’. In een nieuwe rechtszaak is aan het licht gekomen dat de gevallen ondernemer in 2018 rekeningen had geopend bij Deltec. Dit gaf hem gemakkelijk toegang tot de stablecoin van Tether, USDT.

Grote hoeveelheden USDT

In de rechtszaak wordt beweerd dat Bankman-Fried in 2020 en 2021 grote hoeveelheden USDT aanmaakte en verkocht. Het gaat om miljarden aan USDT waar nog niet daadwerkelijk mee was betaald. Vervolgens profiteerden zowel FTX als Alameda Research van de prijsverschillen.

Wat was de mogelijke rol van Deltec?

Deltec schijnt niet geheel onschuldig te zijn wat betreft de fraude bij FTX. Aanklagers beweren dat ze klantendeposito’s accepteerden. Vervolgens stuurden ze het geld door naar Alameda Research.

Daarbij negeerden medewerkers de bestaande regelgeving én bevoordeelden ze de transacties van Alameda. Ook schijnen er ‘geheime leningen’ te zijn gegeven door Deltec om USDT te printen.

Reactie van Tether en Deltec

Deltec en Tether noemen de bovenstaande beweringen ‘nonsens’ en geven aan niet betrokken zijn bij welke vorm van fraude dan ook. Volgens Tether waren alle transacties legitiem en heeft Alameda Research altijd netjes betaald voor de USDT tokens.

Meer partijen betrokken bij de ondergang van FTX

Naast Deltec en Tether zijn er nog veel meer betrokkenen bij de ondergang van FTX. Schuldeisers beweren dat het advocatenkantoor Sullivan & Cromwell medeplichtig is omdat het wist van de fraude van FTX. De rechtszaak loopt nog steeds, en wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *