Opnames Solana tijdelijk opgeschort door drukte

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Binance heeft voor even opnames op het netwerk van Solana gestopt. Dat is vervelend voor gebruikers, maar toch heeft het een positief randje. De opnames zijn namelijk opgeschort omdat aantal transacties op het netwerk van deze crypto flink is toegenomen.

Het is een bewijs dat de interesse in deze cryptomunt sterk toeneemt. Ook de koersen van andere altcoins en Bitcoin zijn de afgelopen weken behoorlijk gestegen.

Waarom schorst Binance de opnames van Solana?

Omdat het aantal transacties op het Solana netwerk behoorlijk is toegenomen is er behoefte aan meer stabiliteit. En dat kan alleen als er even rust is, waardoor Binance de schorsing heeft ingevoerd. Waarschijnlijk kunnen gebruikers vanaf 9 maart 18.00 uur UTC weer opnames uitvoeren met Solana.

Transactiedruk zorgt voor problemen

De afgelopen week steeg de koers van Solana met maar liefst 17 procent, zo blijkt uit data van CoinMarketCap. Door de toegenomen transactiedruk ervaart het netwerk probleem. Zodoende liggen de opnames sinds 4 maart met een aantal tussenpozen stil. Daardoor is er minder druk op het netwerk en kan Binance werken aan een oplossing.

Storingen op exchanges door toenemende interesse in crypto

Binance is zeker niet de enige exchange die problemen ondervindt door het toenemende aantal crypto transacties. Ook Coinbase heeft al meerdere storingen gehad, net als Bybit en Kraken.

Dit ligt niet alleen aan de handelsactiviteiten van particuliere beleggers, maar ook aan de activiteiten van handelsbedrijven. Die stortten zich vol op Bitcoin en andere crypto. De beroemdste cryptomunt ter wereld overschreed gisteren heel even een waarde van 69.000 dollar.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: