Bullish sentiment rondom Bitcoin en ETF’s

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bitcoin beleggers zijn op dit moment euforisch. De halving komt er aan en dat is te merken aan de stijgende koersen van de razend populaire cryptomarkt. Ook de institutionele adoptie neemt alsmaar toe. Inmiddels is een koers van 59.000 dollar overschreden en komt de all-time high van 69.000 dollar langzamerhand in zicht.

Bitcoin halving zorgt voor enthousiaste beleggers

De komende Bitcoin halving vindt ergens in april plaats, volgens Coingecko om precies te zijn op 21 april. Je kunt het in de gaten houden met een speciale aftelklok. Het is een moment waar beleggers reikhalzend naar uitkijken. De vorige halvings zorgden voor een heuse bull rally, waarbij de prijzen van sommige cryptomunten tientallen procenten stegen.

De vorige BTC halving vond alweer vier jaar geleden plaats. Tijdens dit proces wordt de block rewards voor miners verlaagd. Dit keer (2024) van 6,25 naar 3,125 munten.

Komt er een rally door de BTC halving?

Door de halving komt er minder BTC op de markt. Wanneer de vraag hoog genoeg blijft of toeneemt stijgt de koers vanwege de schaarste die dan ontstaat. Crypto investeerders verwachten halverwege april een flinke rally. Het is nog maar eind februari, maar de BTC koorts is al erg hoog. Of zoals we dat zo mooi zeggen: FOMO!

Meer factoren zorgen voor koersstijging

Of de BTC koers daadwerkelijk gaat stijgen na de halving is afwachten. Sommige investeerders verwachten dat ze vooral kortetermijnwinst maken in de aanloop naar dit moment toe.

De halving is niet de enige factor die er voor zorgt dat BTC misschien wel zijn all-time high gaat verbreken. Ook het succes van de spot Bitcoin exchange traded funds (ETF’s) en een mogelijke renteverlaging van de FED spelen een rol.

Record handelsvolume ETF’s

Vorige week bereikte het handelsvolume van de negen BTC ETF’s in de VS een hoogtepunt van maar liefst 3,2 miljard dollar. Het sentiment op de cryptomarkt is op dit moment dan ook bullish te noemen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: