Futures contracten en Bitcoin ETF’s breken records

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Sinds oktober 2023 zit de Bitcoin koers in een positieve flow. De waarde van de cryptomunt is behoorlijk gestegen en belangrijke ontwikkelingen op de cryptomarkt volgen elkaar snel op.

Zo breken zowel futures contracten als Bitcoin ETF’s op dit moment allerlei records. Binnenkort bereikt de open interest (OI) in Bitcoin futurescontracten mogelijk een all-time high!

Openstaande aantal Bitcoin futures contracten

Onlangs bracht het analysebedrijf CoinGlass de ‘open interest (OI)’ in Bitcoin-futurescontracten in kaart. Dit is minder ingewikkeld dan het klinkt. Simpelweg gaat het om het aantal nog niet gesloten, uitgevoerde of verlopen BTC futurescontracten. Deze cijfers zijn belangrijk omdat duidelijk maken hoe groot de liquiditeit en handelsactiviteit is van futures op de markt.

Alle records verbroken

De interesse in BTC futurescontracten is momenteel op een hoogtepunt. De cijfers zijn net zo hoog als in december 2021 en mogelijk wordt het record verbroken. Volgens analisten in de kans op een ‘all time high’ erg groot. Dit betekent dat het oude record van 24,3 miljard dollar (april 2021) wordt verbroken.

Ook de interesse in Bitcoin spot ETF’s groeit

Ook Bitcoin spot ETF’s presteren beter. Analyseplatform Apollo kwam onlangs met interessante cijfers: de afgelopen 4 dagen haalden Bitcoin ETF’s meer geld binnen dan in de eerste 20 handelsdagen. Het gaat om zo’n 43.000 BTC, oftewel 2,23 miljard dollar!

Maar… dit kan de BTC koers doen dalen

Ondanks al het goede nieuws komt er mogelijk toch een kink in de kabel. Het failliete crypto bedrijf Genesis mag van de rechter voor 1,3 miljard dollar aan GBTC aandelen van de hand doen.

Die zijn afkomstig uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Een grote verkoop uit dit Bitcoin fonds heeft mogelijk impact op de koers. Voor gedupeerde investeerders betekent het wel goed nieuws, want zij krijgen eindelijk hun geld terug.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: