PancakeSwap kondigt nieuwe update aan

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

PancakeSwap is een relatief jonge gedecentraliseerde exchange (DEX). Het werd in 2020 opgericht door een aantal anonieme ontwikkelaars. In de afgelopen vier jaar heeft de exchange een goede naam opgebouwd, onder andere omdat het regelmatig nieuwe features introduceert. Zo kondigde het op 15 maart een nieuwe update van het platform aan.

Wat houdt deze update in?

De update betreft een nieuwe release van de whitepaper en de codebase. Het gaat om precies te zijn om de vierde versie die waarschijnlijk een groot aantal verbeteringen brengt.

Zo wil de exchange de kosten van gas voor gebruikers verlagen door op maat gemaakte liquiditeitspools te introduceren.
De verbeteringen zijn met name bedoeld voor de netwerken van Ethereum en BNB. Bovendien zijn ze er nog niet meteen, maar hoogstwaarschijnlijk vanaf het derde kwartaal van 2024.

Aanpasbare add-ons: hooks

Een ander kenmerk van het nieuwe platform is de aanwezigheid van aanpasbare add-ons die ontwikkelaars mogen gebruiken om extra functies toe te voegen aan specifieke liquiditeitspools. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste orakels en dynamische vergoedingen. Deze add-ons staan ook wel bekend als ‘hooks’ en moeten nieuwe ontwikkelaars aantrekken.

Waarom vindt deze update plaats?

Met de update en extra functies wil PancakeSwap nieuwe ontwikkelaars aantrekken. Om het extra te stimuleren is er een speciaal programma opgericht ter waarde van 500.000 dollar. Die moet steun gaan bieden aan onafhankelijke ontwikkelaars die ‘hooks’ willen creëren voor de nieuwe versie van de gedecentraliseerde exchange.

Bijna de grootste decentrale exchange ter wereld

PancakeSwap is nog maar een paar jaar oud, maar inmiddels niet meer weg te denken uit cryptoland. Het bezit activa ter waarde van 2,3 miljard. Die staan uiteraard niet op één plek, maar op 9 verschillende netwerken. Inmiddels mag PancakeSwap zich de op na grootste gedecentraliseerde crypto exchange ter wereld noemen.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: