Oorlog Israël-Palestina deels gefinancierd met crypto

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De oorlog tussen Israël en Palestina houdt de wereld in zijn greep. Nu blijkt dat een deel van het oorlogsmateriaal waarmee Hamas Israël bestookte gefinancierd is met crypto. De Amerikaanse regering is daar uiteraard niet over te spreken en haalt mogelijk een oud en omstreden wetsvoorstel tevoorschijn.

Hoe zit het met terrorisme en crypto?

Voor terroristische organisaties is het praktisch onmogelijk om aan geld te komen via het traditionele financiële systeem. Dit heeft onder andere te maken met internationale sancties. Zodoende maken de terroristen, maar ook cybercriminelen, gebruik van crypto om hun activiteiten te financieren.

Het enige wat ze nodig hebben is een goede internetverbinding en een wallet. Israël maakte vorige week bekend dat Hamas honderden accounts op Binance had. Die zijn door de politie geïdentificeerd en bevroren.

Amerikaanse Senator pleit voor strengere wetgeving

Naar schatting kwam er sinds 2021 ongeveer 134 miljoen euro via crypto bij terroristen terecht. Volgens diverse Amerikaanse politici reden genoeg om strengere wetgeving door te voeren.

Een politica die zich vaak negatief uitlaat over crypto is senator Elizabeth Warren van Massachusetts. Ze ziet cryptomunten als risicovol en een gevaar voor het traditionele financiële systeem. Zodoende wil Warren net als de SEC dat digitale valuta als effecten gereguleerd worden.

Wet voor strengere crypto regulatie weer op tafel

Warren presenteerde kort geleden een wetsvoorstel met strengere regels. Crypto als effecten werden ook benoemd. Dit plan verdween even uit beeld, maar ligt inmiddels weer op tafel. Het financieren van terrorisme met crypto blijft een heikel punt.

Toch zijn crypto en blockchain niet alleen maar slecht. Zo hebben lokale crypto ondernemingen inmiddels een hulpfonds opgericht waarin mensen steun kunnen bieden aan de Israëlische bevolking door het versturen van cryptomunten.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *