Nieuwe Ethereum smartphone blijkt gigantisch succes

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ethereum (ETH) is het meest bekende platform voor dApps ter wereld. Wist je dat er nu ook een smartphone op de markt met een ETH besturingssysteem? De voorverkoop is inmiddels aan de gang en blijkt een groot succes. De eerste vijftig mobiele apparaten vlogen de toonbank over. Het gevolg? Alles is uitverkocht!

Veel interesse in de smartphone van Ethereum

Een voorverkoop moest uitwijzen of er interesse was in de Ethereum smartphone. En dat blijkt, want de 50 apparaten gingen als zoete broodjes over de toonbank. Overigens kon niet iedereen zomaar de telefoon aanschaffen. Je moest eerst een ethOS NFT aanmaken. Vervolgens dienden gebruikers die te burnen. Pas daarna was het mogelijk om een reservering te maken voor de bijzondere telefoon.

Ethereum smartphone maakt indruk

Maar waarom is deze smartphone nu zo indrukwekkend? Nou, de unieke telefoon van Ethereum bevat een open-source besturingssysteem genaamd ‘ethOS’. Dit is de afkorting van ‘Ethereum operating system’ én betekent in het Grieks ‘karakter’.

Daar zit dus echt een gedachte achter. Bovendien is het gebaseerd op de Google Pixel 7a, die bekend staat om zijn gebruikersgemak. Zo is de telefoon niet al te groot, waardoor het prima in je broekzak past.

Waarom is deze telefoon zo bijzonder?

Deze gloednieuwe smartphone is een zogeheten ‘Web3 smartphone’, maar in meerdere opzichten bijzonder. Zo bevat het onder andere een functie waarmee het besturingssysteem in staat is om zelf blokken te valideren. We noemen dit de ‘Ethereum light-client’ of een ‘light node’ binnen het netwerk van Ethereum.

Tools om transacties mee af te handelen

Naast het zelfstandig werkende besturingssysteem bevat de smartphone allerlei tools waarmee je als gebruiker transacties kunt afhandelen. Bijzonder kenmerk is de integratie met ‘Ethereum Name Services’. Dit onderdeel maakt het een fluitje van een cent om betalingen te verrichten.

Andere onderdelen van het netwerk die worden ondersteund zijn layer-2 schalingsnetwerken en Ethereum Virtual Machines (EVM). Kortom: een ingenieus apparaat!

Voordelig en veilig jouw Ethereum en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *