Nieuwe Bitcoin crash doet cryptowereld sidderen

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor crypto beleggers. De gehele cryptomarkt, met Bitcoin (BTC) aan kop, beleeft zware tijden. De afgelopen weken verkochten beleggers grote hoeveelheden Bitcoin. Het resultaat op deze in Nederland zomerse dag is een flinke crypto crash.

Bitcoin zakt in prijs

In slechts 24 uur daalde Bitcoin met 5 procent naar 61.500 dollar, om vervolgens nog verder te zakken naar rond de 60.000 dollar. Dit terwijl de cryptomunt drie maanden geleden nog een voorlopig hoogtepunt van 73.000 dollar bereikte. Dat lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden. Ondanks het grote vertrouwen in BTC van sommige beleggers, zet de daling verder door.

Voor miljoenen dollars aan long posities geliquideerd

Bitcoin neemt andere cryptomunten mee in zijn val. De waarde van grotere altcoins daalde met 5 tot 8 procent. Onder andere Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL) gingen hard onderuit. Dit heeft meteen grote gevolgen.

De posities van ontelbaar veel crypto traders die ‘long’ gingen zijn geliquideerd. Uit een rapport van Coinglass blijkt dat gaat om een totaalbedrag van maar liefst 160 miljoen dollar. Ondanks de crash blijven veel beleggers positief:

Wat veroorzaakt de crypto crash?

Naast de bekende altcoins krijgen ook memecoins flinke klappen. Dogwifhat (WIF) is al de hele week een van de grootste verliezers. De cryptomunt verloor bijna 40 procent van zijn waarde. Een van de redenen voor dit verlies is de massale verkoop van Bitcoin en altcoins. Miners doen het voor de hand omdat ze sinds de BTC halving minder beloning ontvangen.

In plaats van 6,25 BTC ontvangt men nu nog maar 3,125 BTC. Sterker nog, volgens het fonds QCP Capital zijn sommige miners door deze ontwikkeling genoodzaakt om hun BTC te verkopen. Sommige crypto traders verwachten het ergste…

Veel minder BTC in handen

QCP Capital is een fonds uit Singapore en geeft een mogelijke verklaring voor de crypto crash. Uit onderzoek blijkt dat miners het minste aantal BTC in handen hebben in 14 jaar tijd, dus sinds het prille begin. In slechts een halfjaar tijd is het aantal Bitcoin gedaald met 50.000.

Naast het veranderende gedrag van miners speelt ook de Duitse overheid mogelijk een rol. Het verhaal gaat dat de regering de afgelopen tijd 3000 BTC heeft verkocht. Wel schijnt de overheid nog 47.000 BTC in handen te hebben.

De belangrijke rol van Bitcoin whales

Naast de overheid hebben we ook nog de Bitcoin whales. Dit is een groep beleggers dat een zeer grote hoeveelheid BTC bezit. In de eerste twee weken van de maand juni verkocht men voor maar liefst 1 miljard dollar aan Bitcoins. Dit heeft zeker impact gehad op de prijs van de wereldberoemde cryptomunt.

Wat denk jij, is de Bitcoin bullmarkt voorbij of staat ons deze zomer nog veel vuurwerk te wachten?

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *