Overtreft Solana binnenkort Ethereum?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De koersstijging van Solana (SOL) maakte dit jaar al veel indruk. Is er meer nog een koersexplosie op komst? Wel volgens Dan Smith, een bekende crypto analist. Volgens hem zal SOL dit jaar Ethereum (ETH) gaan overtreffen. Waarom denkt hij dat?

On-chain data van Solana en Ethereum

Smith keek voor zijn analyse naar verschillende metrics. Hij denkt dat Solana (SOL) op meerdere punten Ethereum (ETH) gaat overtreffen. Dit terwijl de marktwaarde van de laatste cryptomunt zo’n 6 keer hoger is dan Solana. On-chain data van de projecten tonen mogelijk een ommekeer op korte termijn, meent Smith. Ook neemt de interesse van institutionele beleggers in deze cryptomunt toe.

Kosten van transacties op beide netwerken

Smith verdiepte zich in de kosten van de transacties op het Ethereum en Solana netwerk. Daarnaast onderzocht hij de maximale inkomsten van miners op de blockchain, ook wel ‘Maximal Extractable Value’ genoemd (MEV). Experts gebruiken deze waarde om te bepalen of een netwerk over- of ondergewaardeerd is. Volgens Dan Smith naderen die transactiekosten op het Solana netwerk die van Ethereum.

Historisch moment voor Solana

De cijfers zeggen veel: het netwerk van ETH vroeg 2.8 miljoen dollar aan transactiekosten, tegenover 1.6 miljoen dollar van SOL. Een historisch moment, aangezien de kosten nog nooit zo dicht bij elkaar lagen.

Waarom naderen beide netwerken elkaar?

Dat Solana steeds dichter in de buurt komt van Ethereum heeft verschillende redenen. Zo neemt het aantal transacties op het Ethereum netwerk steeds meer af, terwijl die van Solana juist toenemen.

Volgens sommige experts komt dit door de opkomst en het succes van Layer-2-protocollen. Die zijn bovenop Ethereum gebouwd en verwerken transacties op een efficiënte manier. Ze maken dus geen deel uit van layer-1, waar steeds minder Ethereum transacties op worden verwerkt.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: