Nederlandse crypto beleggers nemen afscheid van Binance

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vandaag nemen we afscheid van een tijdperk: Binance. Althans, in Nederland. De populaire exchange verlaat de Nederlandse cryptomarkt definitief. Tot gisteren hadden alle Nederlandse beleggers de kans om hun cryptomunten over te zetten naar een andere exchange zoals Bitvavo. Alle Nederlandse accounts op het platform zijn definitief gesloten.

Vertrek van de Nederlandse markt

Binance is al jaren een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Miljoenen klanten uit tientallen landen maken er gebruik van. Maar Nederland hoort nu niet meer bij dat rijtje omdat Binance geen vergunning kreeg van de Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor mag het bedrijf niet meer actief zijn op de Nederlandse crypto markt.

Cryptocurrencies verhuizen naar andere exchanges

Sinds 17 juli was het voor Nederlanders al niet meer mogelijk om in crypto te handelen op Binance. Wel had je als klant ruim een maand de tijd om je digitale munten naar een andere exchange te versturen. Zowel Bitvavo als Coinmerce waren daarbij populaire keuze. Het was zelfs mogelijk om via één druk op de knop al jouw cryptomunten naar Coinmerce te verhuizen.

Fiat-naar-crypto betaaldienst opgeheven

Overigens is er meer nieuws te melden rondom Binance. Er is namelijk een einde gekomen aan de fiat-naar-crypto betaaldienst van het platform. Binance Connect bestond nog maar 1.5 jaar, maar bleek geen succes. Het slechte nieuws werd gegeven door de gedecentraliseerde handelsbeurs Biswap. Een moeilijke beslissing, maar noodzakelijk omdat kaartbetalingen niet meer worden ondersteund.

Aanklachten van de SEC

Binance Connect, de betalingsdienst van de grootste crypto exchange ter wereld, heeft gisteren de deuren gesloten. Na een periode van bijna 1,5 jaar is de exchange genoodzaakt om zijn fiat-naar-crypto betaaldienst uit te schakelen. Ook krijgt het team achter de exchange behoorlijk hoofdpijn van de aanklachten van de SEC, die voorlopig nog niet de wereld uit zijn. We zijn benieuwd hoe dit afloopt!

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS te handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *