Miljoenen XRP en SHIB verplaatst: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Crypto beleggers keken gisteren met verbazing naar de grote hoeveelheid XRP die het bedrijf Ripple aan het verplaatsen was. Niemand wist namelijk de reden voor deze actie. Nu is er echter opvallend nieuws: Bitvavo is een van de partijen die zeer veel XRP naar een andere wallet aan het versturen was.

Miljoenen XRP verzonden

Zoals je weet worden alle crypto transacties opgeslagen. Die van XRP is te bekijken bij XRPSCAN. Daaruit blijkt dat er op 2 september maar liefst 424 miljoen van deze coins naar een andere wallet zijn verzonden. En nog een opvallend puntje: deze wallet bestaat pas sinds 1 september. Kort daarvoor verstuurde het ook al 300.000 XRP naar een Bitvavo wallet.

Welke rol speelt Bitvavo bij de transacties?

De onbekende belegger gebruikte een aantal andere adressen om meer XRP te versturen. Alles bij elkaar gaat het om een waarde van rond de 115 miljoen dollar. Ook Bitvavo is bezig met het versturen van cryptomunten naar andere wallets, in het bijzonder XRP en Shiba Inu (SHIB).

Sterker nog: de populaire Nederlandse exchange heeft al meer dan 9 biljoen SHIB ergens anders ondergebracht. Dit blijkt uit cijfers van Whale Alert en TheCryptoBasic. De waarde van de verplaatste SHIB is zo’n 36.7 miljoen dollar, rond de 34 miljoen euro.

Reorganisatie van wallets

Waarschijnlijk is Bitvavo bezig met het reorganiseren van zijn wallets. Vandaar de verplaatsing van duizenden XRP en SHIB tokens. Het is een Nederlandse exchange die werd opgericht in 2018. Bitvavo wil digitale valuta bereikbaar maken voor iedereen door een overzichtelijk platform aan te bieden met meer dan 200 cryptocurrencies.

Daarbij ligt de focus op gemak en veiligheid. Een deel van de tegoeden van gebruikers wordt opgeslagen in cold wallets. Daarnaast kun je als gebruiker twee-factor authenticatie instellen om toegang te krijgen tot jouw account.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *