Flinke koersstijging Shiba Inu (SHIB)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Shiba Inu (SHIB) is een van de meest opvallende cryptomunten van de afgelopen jaren. Dat het een zogeheten ‘meme-coin’ is speelt zeker mee. Dit betekent dat de munt gebaseerd is op een internet-meme, in dit geval een hond.

Ook opvallend is dat de cryptomunt af en toe een flinke koersstijging doormaakt. En dat is ook nu weer het geval. Wat verklaart de toenemende populariteit en de opvallende stijging van Shiba Inu?

Shiba Inu: to the moon?

Shiba Inu (SHIB) maakte de afgelopen dagen een flinke koersstijging door. Je hoeft alleen maar een blik te werpen op exchanges als Bitvavo en Coinmerce om daar achter te komen. Ook het handelsvolume steeg binnen een dag als een raket.

Of, zoals we dat op de cryptomarkt zo mooi zeggen, het ging ‘to the moon’. Ga maar na: een paar dagen geleden bevond het handelsvolume zich nog tussen de 100 en 120 miljoen dollar. In de ochtend van 6 augustus was het al gestegen tot 896 miljoen dollar!

Wil je graag Shiba Inu (SHIB) kopen? Profiteer dan nu van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen!

Waarom stijgt de koers?

De koers van de wereldberoemde meme coin steeg in een week tijd maar liefst 21 procent. En 18.5 procent binnen 1 dag (5-6 augustus). Indrukwekkend. De vraag is natuurlijk wel: ‘waar komt de koersstijging van Shiba Inu vandaan?’.

Dat heeft alles te maken met een nieuw netwerk achter de cryptomunt. ‘Shibarium’ staat op het punt van lanceren en dat is groot nieuws. Het is een zogeheten layer 2 (L2) oplossing en moet het netwerk sterker, efficiënter en sneller maken.

Welke oplossing moet Shibarium gaan bieden?

Shibarium moet een oplossing gaan vormen voor de schaalbaarheid. Het uitbesteden van transacties wordt gedaan op een andere laag. De daadwerkelijke afwikkeling van transacties vindt op een lager tempo plaats op de blockchain. Daardoor kan het netwerk veel meer transacties verwerken. Een belangrijke stap dus voor Shiba Inu, en dat is zeker te zien aan de koersstijging.

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *