Miljoenen SAND en APE tokens ontgrendeld

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Deze week staat de ontgrendeling van twee bekende crypto tokens op het programma. We hebben over The Sandbox (SAND) en Apecoin (APE), die allebei deel uitmaken van de metaverse. De zogeheten ‘token unlock’ heeft waarschijnlijk impact op de waarde van de tokens.

Wat houdt deze ontgrendeling in?

Zowel SAND als APE maken deel uit van een crypto netwerk die een groot aantal tokens ontgrendeld. Dit betekent dat ze niet langer worden vastgehouden worden en in de circulatie belanden. De kans is groot dat veel investeerders hun tokens verkopen. Mogelijk brengt dit een prijsdaling teweeg.

Koersdaling biedt ook kansen

Ook speelt mee dat het aanbod van deze tokens toeneemt. Minder schaarste doet de prijs van een token/coin vaak dalen. Aan de andere kant zien veel beleggers het ook als een kans om nieuwe SAND en APE te kopen.

Waarom is The Sandbox een uniek project?

The Sandbox (SAND) is een uniek project in de cryptowereld. Het is namelijk een virtuele wereld waarin je mag traden met jouw eigen digitale creaties. Dit doe je met behulp van NFT en blockchain. Inmiddels heeft de eerste ‘token unlock’ plaatsgevonden.

Om 9 uur vanochtend (Nederland) kwamen er 205,59 miljoen SAND tokens in circulatie. Dit betreft zo’n 10 procent van het totale aanbod, met een waarde van liefst 95,96 miljoen dollar.

Wat zijn de gevolgen voor SAND?

De ontgrendeling heeft grote gevolgen voor SAND. Sinds vanochtend is ongeveer 90 procent beschikbaar om te kopen, te verkopen of te traden. Ergens in augustus kunnen we de volgende ‘token unlock’ verwachten. Vanaf dat moment zijn vrijwel alle tokens van SAND te gebruiken in de virtuele wereld van The Sandbox.

Token unlock van APE

Naast SAND volgt er op 17 februari aanstaande ook een token unlock van ApeCoin. Het gaat om precies te zijn om 15,6 miljoen APE. De waarde ervan is een indrukwekkende 23,1 miljoen dollar. Toch betreft de ontgrendeling slechts 2,5 procent van het totale aanbod. 35 procent is nog niet beschikbaar voor de handel, koop- of verkoop. Waarschijnlijk komt daar de komende jaren verandering in.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *