Disney investeert 1.5 miljard dollar in metaverse games

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De populariteit van de metaverse leek even op zijn retour, maar een mega investering van Disney brengt daar misschien wel verandering in. Het wereldberoemde entertainmentbedrijf is van plan om samen met videogameontwikkelaar Epic Games een geheel nieuw virtueel universum te bouwen.

Investering van 1.5 miljard in Epic Games

De nieuwe metaverse wereld waar Disney van droomt is verbonden met Fortnite. Waarschijnlijk gaat het een paar jaar duren om het te realiseren. De entertainment gigant hoopt op een doorslaand succes en is bereid om maar liefst 1.5 miljard dollar te investeren in Epic Games.

Wat zijn de plannen van Disney?

Op dit moment zijn nog niet alle details over de nieuwe metaverse bekend. Wel heeft Disney een aantal interessante plannen prijsgegeven. Zo zal de virtuele wereld worden geïntegreerd met Fortnite.

Wie echter geen liefhebber is van dit spel heeft nog talloze andere mogelijkheden. Disney verwerkt waarschijnlijk ook verhalen en content van andere Disney spellen/films, Marvel, Pixar, Star Wars en Avatar in deze metaverse.

Hoe gaat deze metaverse eruit zien?

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. In deze metaverse mogen Disney liefhebbers geheel naar hun eigen wens eigen verhalen creëren en content delen. Ze maken deel uit van een enthousiaste community. Epic Games maakt deze droom waar met behulp van ‘Unreal Engine’, hun eigen geavanceerde technologie.

Disney is terug in de metaverse

Disney wil graag via nieuwe technologische snufjes interactieve verhalen vertellen. Opvallend is echter dat het bedrijf vorig jaar nog stopte met alle inspanningen op het gebied van metaverse.

Dit was een behoorlijke schok voor de ruim 50 mensen die zich verdiepten in nieuwe technologieën. Een jaar later is het bedrijf toch weer overstag. Disney hoopt samen met Epic Games de gamewereld op zijn grondvesten te doen schudden!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *