Memecoin Pepe (PEPE) stijgt als een raket

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Misschien ben je zelf ook wel de trotse bezitter van een of meerdere memecoins. Feit is dat de cryptowereld er steeds meer van telt. De afgelopen week was een memecoin Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) verder de baas. Waar we het over hebben? Pepe (PEPE)! Waarom verdubbelde de marktkapitalisatie in slechts één week met maar liefst 500 miljoen?

Waarom stijgt de koers van Pepe (PEPE) zo hard?

Steeds meer crypto beleggers geloven dat er eindelijk een einde is gekomen aan de barre cryptowinter. Een mogelijke Bitcoin (BTC) spot ETF zet alles op zijn kop. Is het dan eindelijk tijd voor een bullmarkt?

De tijd zal het leren, maar Pepe (PEPE) gooit in elk geval hoge ogen. Vorige week maakte deze coin, met een kikker als symbool, een stijging van tientallen procenten door.

Het doet een beetje denken aan afgelopen mei, toen de memecoin naar een marktkapitalisatie van maar liefst 1.6 miljard dollar steeg. De flinke stijging riep bij veel investeerders de vraag op: Is Pepecoin ‘the next big thing’ na Dogecoin en Shiba Inu?

Steeds meer handelsvolume

Het begin van oktober stemde Pepecoin investeerders niet echt vrolijk. De marketcap daalde naar 244 miljoen dollar en veel (digitaal) geld ging in rook op. Maar nu lijkt er eindelijk een einde te zijn gekomen aan alle ellende.

Zowel de on-chain activiteit als het handelsvolume stijgen hard. De cijfers zeggen genoeg: inmiddels staat Pepe in zo’n 155.000 individuele crypto wallets. En in slechts een dag (25-26 oktober) bereikte het handelsvolume het recordbedrag van 423 miljoen dollar. Een stijging van maar liefst 22 procent in 24 uur!

Token burn zorgt voor vertrouwen

De stijging van meer dan 20 procent kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Er ging namelijk een token burn van 5,5 miljoen dollar aan vooraf. Dit schept vertrouwen onder Pepe (PEPE) beleggers, aangezien deze cryptomunten niet meer op de markt verkocht kunnen worden. Goed nieuws, maar onthoud dat memecoins zeer speculatief zijn. Investeer dus alleen wat je kunt missen en hoop op het beste!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platform ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *