London Stock Exchange lanceert mogelijk blockchain platform voor traditionele activa

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het verloopt in kleine stapjes, maar de adoptie van crypto en blockchain blijft toenemen. Zo overschreed het aantal Bitcoin wallet adressen onlangs de 48 miljoen. En er is meer goed nieuws: de London Stock Exchange (LSE) Group is mogelijk van plan om een platform met traditionele financiële activa te creëren dat gebaseerd is op blockchain.

Jaar lang onderzoek naar blockchain

De vooraanstaande krant Financial Times meldt dat de LSE Group al minstens een jaar lang onderzoekt of een handelsplatform op basis van blokchain mogelijk is. Murray Roos is hoofd kapitaalmarkten van de LSE Group en gaf aan dat het bedrijf inmiddels heeft besloten om de plannen rondom blockchain een vervolg te geven.

Waarom wil de LSE een blockchain platform?

Overigens betekent het platform op basis van blockchain niet dat er verder iets gedaan wordt met crypto. Het draait puur om de blockchaintechnologie, zodat het bewaren, kopen en verkopen van traditionele valuta efficiënter en veiliger verloopt. Het moet ‘vlotter, goedkoper en transparanter’, aldus Roos. Daarbij is er wel sprake van regulatie.

Eerste traditionele exchange met blockchain ecosysteem

Het duurde even voordat de LSE Group de knoop doorhakte. De blockchain technologie moest zich namelijk eerst verder ontwikkelen voordat het bedrijf overtuigd was. Als het plan daadwerkelijk doorgang vindt is dat een enorme stap vooruit voor blockchain en crypto. De LSE Group zou dan namelijk de eerste wereldwijde traditionele exchange zijn die een blockchain ecosysteem implementeert.

Meer interesse in blockchain vanuit traditionele bedrijven

Het bedrijf in Londen is zeker niet de enige traditionele financiële instelling met interesse in blockchaintechnologie. Zo verscheen er op 31 augustus een interessant rapport van SWIFT over de vraag hoe het probleem van interoperabiliteit tussen verschillende blockchains kan worden opgelost.

Op dezelfde dag liet Lufthansa Airlines weten dat het blockchain technologieën wil gebruiken. Het bedrijf lanceerde zelfs een NFT loyaliteitsprogramma op het netwerk van Polygon. Iedereen met NFT’s in zijn of haar bezit ontvangt bij de luchtvaartmaatschappij beloningen zonder vluchtupgrades en toegang tot lounges.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *