Litecoin halving houdt crypto investeerders in spanning

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bitcoin is zeker niet de enige cryptomunt met een wereldwijde ‘fanbase’. Ook Litecoin is zeer populair bij jong en oud. Bovendien is het een van de oudste cryptocurrencies, want het bestaat al sinds 2011. Sindsdien maakt het een stormachtige groei en ontwikkeling door.

En daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen, want er is een ‘halving’ op komst. Wat kunnen Litecoin investeerders verwachten van dit toch wel grote evenement?

Litecoin: ‘het zilver van crypto’

Crypto liefhebbers noemen Bitcoin soms het ‘digitale goud’. Maar goud gaat hand in hand met zilver. En wat dat betreft is Litecoin te vergelijken met zilver. Deze cryptomunt is in veel opzichten hetzelfde als Bitcoin.

Zo maakt het digitale en anonieme transacties mogelijk. Wel is het minder arbeidsintensief, wat het ‘lite’ gedeelte in de naam verklaart. Dit was ook het doel van oprichter Charlie Lee: de wereld kennis laten maken met ‘een lichtere en snellere versie’ van Bitcoin.

Wat is de halving van Litecoin?

Een grote overeenkomst tussen Bitcoin en Litecoin is dat beide cryptomunten om de vier jaar een zogeheten ‘halving’. Dit betekent dat de totale hoeveelheid van Litecoin gehalveerd zal worden. Normaliter ontstaan er om de 2.5 minuten nieuwe Litecoin.

Bij Bitcoin neemt dit proces 10 minuten in beslag. Het gevolg van de halving is dat er minder aanbod is van de munt. En dat betekent dat de cryptomunt misschien wel meer waard wordt.

Wat gebeurt er op 2 augustus tijdens de halving?

De geschiedenis van Litecoin gaat terug tot 2011. Destijds kwamen er om de 2.5 minuten 50 nieuwe LTC tokens op de markt. Dat aantal is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald, om precies te zijn tot 12.5 tokens. En op 2 augustus 2023 is het tijd voor de volgende stap: een nieuwe halving naar 6.25. Zal dit leiden tot een koersstijging? We wachten in spanning af!

Overweeg je om te investeren in Litecoin? Wie weet pakt het goed uit. Is het wel zo dat er veel onduidelijkheid bestaat rondom crypto traden voor beginners. Dit brengt met zich mee dat veel beginners niet weten waar ze moeten beginnen. Om je op weg te helpen hebben we besloten om het belangrijkste over crypto traden voor beginners op een rijtje te zetten in deze crypto traden gids voor beginners!

Voordelig en veilig jouw Litecoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel 20 euro GRATIS Crypto weg en laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *