Komt de eerste crypto spot-ETF goedkeuring uit Hong Kong?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Als het gaat om crypto regulatie komt veel nieuws uit de Verenigde Staten. De laatste tijd gaan de krantenkoppen meestal over spot-ETF’s en de mogelijke goedkeuring daarvan. Wellicht komt de allereerste goedkeuring niet eens uit de States. Hong Kong verschijnt nu als stevige concurrent in beeld en gaat binnenkort mogelijk spot-ETF’s goedkeuren.

Hong Kong wil mogelijk spot-ETF’s goedkeuren

Veel crypto beleggers vrezen dat Azië de Verenigde Staten voorbij gaat streven als het om crypto regulatie gaat. En dat lijkt nu daadwerkelijk te gebeuren. Hong Kong wil betere regels op gaan stellen rondom digitale valuta en waarschijnlijk zelfs spot-ETF’s gaan goedkeuren.

Vertraging rondom Bitcoin spot-ETF goedkeuring in de VS

Op dit moment lopen er in de Verenigde Staten verschillende spot-ETF aanvragen voor Bitcoin (BTC). Daar lijkt echter niet veel schot in te zitten. Misschien dat januari 2024 het gouden moment vormt voor crypto. Een goedkeuring van een Bitcoin spot-ETF drijft de prijs mogelijk tot grote hoogte. Althans, dat hopen crypto beleggers. Bovendien is een goedkeuring nog lang niet zeker.

Wat maakt een spot-ETF anders dan crypto-futures contracten?

ETF’s voor Bitcoin en Ethereum uit de VS bestaan overigens al wel. Het verschil is echter dat deze zijn gebaseerd op crypto-futures contracten. Om die te mogen bezitten moet je behoorlijk wat geld neerleggen.

Ze zijn dus lang niet bereikbaar voor iedereen. Bij een spot-ETF is dat mogelijk wel het geval. Bovendien laat een goedkeuring zien dat Bitcoin serieus wordt genomen in de financiële wereld. Het zou dus een belangrijke stap zijn voor crypto én het grote publiek.

Onduidelijkheid in crypto sector VS

Het klinkt allemaal heel mooi, maar de realiteit is weerbarstig. Op dit moment heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk nog geen goedkeuring gegeven voor welke ETF dan ook. De vertraging en onduidelijkheid rondom de crypto sector zorgt voor veel ergernis in de Verenigde Staten.

Groot nieuws vanuit Hong Kong

Nu lijkt Hong Kong het land ook nog eens voorbij te willen streven. Afgelopen vrijdag verscheen een document van de Hong Kong Securities and Futures Commission, simpelweg afgekort tot SFC, waarin valt te lezen dat het open staat voor crypto spot-ETF’s. Ze hebben het dus specifiek over crypto in het algemeen, en niet alleen Bitcoin.

Lijst met voorwaarden

De toezichthouder wil verzoeken van bedrijven onderzoeken. Uiteraard moeten die wel voldoen aan een lijst met voorwaarden. Een daarvan is dat een spot-ETF uitgever alleen mag samenwerken met ondernemingen die van de SFC een crypto vergunning hebben ontvangen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *