Is de legendarische Satoshi Nakamoto ‘ontwaakt’?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Is Satoshi Nakamoto terug uit de mysterieuze wereld waarin hij al 12.5 jaar vertoeft? De geruchtenmachine draait op volle toeren de bedenker van Bitcoin plotseling een nieuw bedrag zijn digitale wallet heeft ontvangen! Het werd verstuurd vanuit Binance en gaat om precies te zijn om 26.91 Bitcoin, niet bepaald een klein bedrag. Omgerekend gaat het om 1,182 miljoen dollar!

De herrijzenis van Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto is een groot mysterie. Niemand weet zijn of haar identiteit. We weten alleen dat dit persoon Bitcoin heeft bedacht en dat hij of zij op 23 april 2011 voor het laatst een e-mail bericht stuurde naar Mike Hearn, een software-ontwikkelaar. Daarna verdween het crypto meesterbrein uit beeld. Of toch niet? Want plotseling staan er 26 nieuwe Bitcoins in zijn of haar wallet.

Komen we nu achter zijn of haar identiteit?

Advocaat Jeremy Hogan heeft naar aanleiding van de bijzondere transactie een reactie gegeven. Volgens hem is dit een manier om te achterhalen wie Satoshi Nakamoto is of was (we weten immers niet of dit persoon nog leeft). Het is namelijk zo dat je in de Verenigde Staten iedere crypto transactie boven de 10.000 dollar moet aangeven bij de Belastingdienst.

Waarschijnlijk toch niet…

Komen we er nu dan eindelijk achter wie het brein achter Bitcoin is? Niet waarschijnlijk, aangezien zijn of haar identiteit al eerder zou zijn onthuld bij het doen van de Belastingaangifte. En we weten niet eens of Nakamoto wel de Amerikaanse nationaliteit heeft.

Nakamoto: een van de rijkste personen op aarde (virtueel)

We weten ook een paar dagen wél. Zo heeft Nakamoto minstens 1 miljoen Bitcoin in het bezit. Daarmee is hij of zij virtueel schathemeltjerijk. Even rekenen wijst uit dat het om een vermogen gaat van 44 miljard dollar!

Probeer je eens voor te stellen dat Bitcoin een waarde bereikt van 1 miljoen dollar. Dit zou Nakamoto, met een vermogen van minstens 1 biljoen dollar, misschien wel de rijkste persoon ter wereld maken.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *