Nieuw onderzoek naar identiteit Satoshi Nakamoto

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wie er achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit is nog steeds een groot mysterie. De bedenker van Bitcoin is spoorloos verdwenen. Sinds deze man of vrouw de wereldberoemde cryptomunt bedacht hebben verschillende namen de revue gepasseerd. Een daarvan is Hal Finney, die in 2014 overleed aan ALS. Een nieuw onderzoek brengt aan het licht of hij wel of niet Nakamoto was.

Wie was Hal Finney?

Jameson Lopp onderzocht het verhaal achter de Amerikaanse software ontwikkelaar Hal Finney. Hij was na Nakamoto de allereerste persoon die Bitcoin gebruikte en de software installeerde op zijn computer. Ook schreef hij geschiedenis door als eerste persoon ooit Bitcoin te ontvangen.

Al snel ontstonden er geruchten dat Finney wel eens de mysterieuze bedenker van cryptomunt kon zijn. De pionier ontkende dit zelf altijd. In 2014 overleed hij helaas aan de gevolgen van de ziekte ALS. De pionier overleed echter in 2014 aan de ziekte ALS.

Waarom was Hal Finney wel/niet Nakamoto?

Volgens Lopp was Finney niet Satoshi Nakamoto. Onlangs publiceerde de onderzoeker er een blogpost over. Hij schrijft dat Hal Finney op 18 april 2009 meedeed aan een hardloopwedstrijd. Die vond plaats om 8 uur ’s ochtends en hij liep de wedstrijd in 78 minuten.

Op dezelfde dag om 09.16 uur ’s ochtends stuurde Satoshi Nakamoto een e-mail naar Mike Hearn, een van de eerste ontwikkelaars van Bitcoin. Finney rende op dat moment naar de finishlijn. En je begrijpt dat hij geen computer bij zich had om een e-mail te sturen. En dat is het bewijs dat hij Satoshi Nakamoto niet was, zo concludeert Lopp.

ALS

En er is meer bewijs. Zo verstuurde Nakamoto op 18 april om 8.55 uur ’s ochtends een transactie. Je raadt het al: Finney was toen 55 minuten aan het rennen. Tenslotte publiceerde Satoshi nog berichten over Bitcoin op diverse fora terwijl de Amerikaan al niet meer achter de pc kon zitten door de vreselijke ziekte ALS. Kortom: Hal Finney ging niet schuil achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *