Hong Kong keurt aanvragen spot BTC en ETH ETF’s goed

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Na de crypto crash gelukkig weer wat positief nieuws uit cryptoland: Hong Kong heeft de aanvragen voor een spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ETF’s goedgekeurd. Deze beslissing volgt na het historische moment dat de SEC groen licht gaf voor maar liefst 11 spot BTC ETF’s, afgelopen januari.

Goedkeuring Ethereum spot ETF is nieuw

Het is nog niet eerder voorgekomen dat een spot Ethereum ETF werd goedgekeurd. Hong Kong schept misschien een precedent. De kans dat de SEC later dit jaar hetzelfde doet is weer iets groter. Ethereum beleggers zijn in elk geval hoopvol!

BTC bereikte kort geleden een all-time high. De instroom van institutioneel geld in spot BTC ETF’s speelde daarbij een belangrijke rol. Mede door de ETF’s stappen steeds meer institutionele beleggers in crypto.

Cryptomarkt volatieler dan ooit

Sinds de all-time high is BTC in waarde gezakt vanwege gebeurtenissen op het wereldtoneel. Mogelijk geeft de toestemming vanuit Hong Kong weer nieuwe energie, in combinatie met de halving. De volatiele cryptomarkt ging diep in het rood toen Iran met zeer veel drones en raketten een aanval op Israël uitvoerde. Het luchtverdedigingssysteem van Israël voorkwam dodelijke slachtoffers en enorme schade.

Spanning is om te snijden

De VS heeft aangegeven dat het niet meedoet aan een tegenaanval van Israël op Iran. Daardoor kwam de cryptomarkt weer een beetje tot rust. Toch blijven de spanningen in de lucht hangen. Ook de komende BTC halving houdt beleggers flink bezig. We houden de cryptomarkt dus scherp in de gaten!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: