Onderzoek: kans op een Ethereum spot ETF steeds groter

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een Bitcoin spot ETF is een feit en best wel een groot succes. Is er ook een Ethereum spot ETF op komst? Wel volgens een recent onderzoeksrapport van twee analisten van Bernstein. Volgens hen is de kans 50 procent dat Ethereum groen licht krijgt van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Wat gebeurt er bij een goedkeuring van een Ethereum spot ETF?

Mahika Sapra en Gautam Chugani zijn twee ervaren analisten van Bernstein. Voor het onderzoeksrapport verdiepten ze zich in de potentie van Ethereum. En die is groot, helemaal bij een goedkeuring van een Ethereum Spot ETF.

Dit zou betekenen dat grote financiële namen als Franklin Templeton en Grayscale hun intrede doen op de cryptomarkt. Beide bedrijven willen graag een eigen Ethereum ETF lanceren.

Hoe groot is de kans op groen licht?

Sapra en Chigani schatten de kans op een goedkeuring door de SEC op zo’n 50 procent. Onlangs werd dit nog uitgesteld. Maar ergens in 2024 zal er groen licht worden gegeven, mogelijk al in mei, zo stellen de twee analisten.

Mogelijk volgt er na de goedkeuring een koersstijging van Ethereum. En bij goed nieuws ligt misschien wel een waarde van 10.000 dollar in het verschiet, al is dat natuurlijk altijd even afwachten. De verwachtingen zijn in elk geval hooggespannen:

Wanneer ETH boven de 10.000 dollar?

Volgens een analyse van de website Beincrypto moeten Ethereum investeerders nog iets langer wachten op een koers van rond de 10.000 dollar. Rond 2030 zou het wel eens zou ver kunnen zijn, zo stelt deze ‘crypto expert’. We wachten rustig af!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: