Enorme belangstelling voor Bitcoin halving

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De Bitcoin halving houdt de gemoederen flink bezig. Het staat zelfs in de hoogste regionen van Google Trends. Ook opvallend: in de afgelopen 100 dagen zochten zeer veel Nederlanders naar informatie over deze belangrijke gebeurtenis. Veel meer dan in de voorgaande jaren, zo blijkt uit gegevens van het onderzoeksbureau CoinWire.

Steeds meer gezocht naar Bitcoin halving

Het afgelopen decennium is de naamsbekendheid van Bitcoin behoorlijk gegroeid. Dit blijkt wel uit het feit dat eerste halving van de cryptomunt eind 2012 nauwelijks de aandacht trok. Mensen zochten er bijna niet naar op Google Trends.

Een paar jaar later, in de zomer van 2016, vond de tweede halving plaats. Destijds werd er iets meer naar gezocht op Google Trends (score 4). Bij de derde halving in mei 2020 was het al dertien keer zoveel. Het aantal zoekopdrachten in 2024 overtreft echter alle verwachtingen.

Grote interesse in deze Amerikaanse staten

Je zou denken dat de Verenigde Staten het meeste interesse heeft in de BTC halving. In dit land wordt immers voor ruim 200 miljard dollar gehandeld in spot Bitcoin ETF’s. Het staat ‘pas’ op de 22ste plek wat betreft zoekopdrachten naar de halving, hoewel de interesse in de staten Noord- en Zuid-Dakota groter is dan gemiddeld.

Welke landen hebben het meeste interesse in de BTC halving?

Het is een ander continent dan de VS waar de interesse het grootst is: Europa. En van alle landen voert Nederland het rijtje aan! De top 5 van landen met de meeste interesse als volgt:

  • Nederland
  • Slovenië
  • Zwitserland
  • Oostenrijk
  • Singapore

Amsterdam en Rotterdam

Alleen Singapore is geen Europees land. En de Verenigde Staten ontbreekt uit het rijtje. Ook qua steden scoort Europa hoog. Vooral de Zwitsers (Zürich) zijn benieuwd of de crypto koersen stijgen na de halving, gevolgd door de Nederlandse steden Amsterdam en Rotterdam. Ook in Duitsland (Keulen, München, Frankfurt, Stuttgart) en Wenen (Oostenrijk) is men blijkbaar dol op crypto.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: