Hoeveel crypto miljonairs telt de wereld?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Hoeveel crypto miljonairs telt de wereld eigenlijk? Een interessante vraag, vond ook het Britse adviesbureau Henley & Partners. Zodoende besloot het alle crypto beleggers in kaart brengen die minstens een miljoen dollar bezitten.

Wat blijkt? De groep bestaat op dit moment uit 88.200 mensen. Een klein deel als je bedenkt dat onze planeet op dit moment 425 miljoen cryptobezitters heeft.

Hoeveel crypto miljonairs telt de wereld?

Sommige cryptobeleggers hebben de afgelopen jaren zeer veel geluk had. Of ze zijn gewoon ontzettend slim, dat kan natuurlijk ook (of een combi ervan). Hoe dan ook zijn er 182 mensen op aarde die meer dan 100 miljoen dollar aan crypto hebben. Iets meer dan het bedrag dat te vinden is in de doorsnee wallet van de Nederlandse crypto belegger: 2600 euro.

Wat is precies een crypto miljonair?

Volgens de ‘Crypto Wealth Report 2023’ is een crypto miljonair iemand die crypto ter waarde van minstens een miljoen bezit. 88.200 is best een laag aantal als je het omzet in procenten. Dit is zo’n 0.02 procent van de beleggers.

Ter vergelijking: de wereld telt ongeveer 20 miljoen miljonairs. Aan de andere kant is het aantal personen dat zich miljonair mag noemen dankzij crypto wel groter dan het totale aantal miljonairs in Saudi-Arabië en Rusland. Dit zijn er respectievelijk 52.000 en 65.000.

Meeste crypto miljonairs hebben Bitcoin

Henley & Partners keek nog even verder. Zo blijkt dat de helft van de crypto miljonairs 40.500, zijn of haar vermogen in Bitcoin heeft. Het is relatief ‘nieuw geld’ dat verdiend is met investeringen.

Dat er steeds meer crypto miljonairs bijkomen is te danken aan de exchanges die steeds toegankelijker worden. Het Nederlandse Bitvavo is daar een goed voorbeeld van. Ook komen er steeds meer crypto apps bij, waardoor je overal en altijd kunt inloggen in jouw digitale wallet.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *