Hiep hiep hoera: Binance blaast 7 kaarsjes uit

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Binance is niet meer weg te denken als het om crypto gaat. Toch is deze exchange nog erg jong. Het bedrijf bestaat 7 jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe campagne genaamd ‘Be Binance’. Dit zijn verschillende evenementen die draaien om de gebruikers van Binance en hun bijdrage aan de groei van de exchange. Ook stimuleert de campagne de groei en adoptie van blockchain en crypto.

Meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd

Binance is de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een wereldwijde crypto gigant. Ondanks dat het maken kreeg met een flinke crisis (dat leidde tot het vertrek van de CEO), wist de exchange in 2024 wederom meer gebruikers aan zich te binden. Sterker nog: de mijlpaal van 200 miljoen gebruikers wereldwijd werd bereikt.

Een van de grootste exchanges ter wereld

Niet alleen qua gebruikersaantal is Binance een van de grootste exchanges ter wereld. Ook het handelsvolume is torenhoog, ondanks de juridische problemen die zich het afgelopen jaar aandienden. Binnen 5 jaar wist de exchange 100 miljoen gebruikers te verwelkomen, en dat aantal verdubbelde in slechts 2 jaar tijd. Alleen al de eerste 6 maanden van 2024 kwamen er 30 miljoen nieuwe klanten bij. Ondertussen organiseert de exchange diverse speciale acties om het 7 jarig bestaan te vieren:

Reactie van Binance

Het team van Binance is bijzonder trots op het hoge aantal gebruikers wereldwijd. Rachel Conlan is het hoofd marketing en noemde in een gesprek met Cointelegraph de ‘vastberadenheid en verantwoordelijkheid’ waarmee Binance de afgelopen 7 jaar uitdagingen is aangegaan. De 200 miljoen gebruikers zijn een ‘beloning’ en de exchange hecht veel waarde aan samenwerking, vriendelijkheid en dankbaarheid.

Groeipotentie

Niet alleen qua gebruikersaantal is Binance een van de grootste exchanges ter wereld. Ook het handelsvolume is torenhoog, ondanks de juridische problemen die zich het afgelopen jaar aandienden. De exchange verkreeg niet in ieder land de benodigde licentie om actief te blijven op de markt. Zo verdween het van de Nederlandse cryptomarkt. Toch ziet de exchange de toekomst rooskleurig tegemoet. “Het groeipotentieel voor de sector en de gebruikersbasis is enorm’, aldus Conlan.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>