Handelsvolume op record: is Binance op de weg terug?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ondanks juridische problemen, bijvoorbeeld in Nigeria, is er ook veel positief nieuws voor Binance. Zo blijkt uit een rapport van CCData dat het maandelijkse handelsvolume op de exchange op zijn hoogst is sinds mei 2021. Ook steeg het marktaandeel van Binance afgelopen maart naar 44,1 procent, een stijging van zo’n 1,04 procent.

Meer derivatenhandel op Binance

Het zat Binance de afgelopen maanden niet mee. Changpeng Zhao trad af en het kreeg van het Amerikaanse Ministerie van Justitie een torenhoge boete van 4,3 miljard dollar. De exchange zou een aantal anti-witwasregels hebben overtreden. Dit weerhoudt beleggers er niet van om op het platform te handelen in derivaten, zo tonen gegevens van het data analyseplatform CCData aan.

Groter marktaandeel

De derivatenhandel is gestegen met maar liefst 89,7 procent. Daarmee komt de totale waarde uit op 2,91 biljoen dollar. Een torenhoog bedrag dat we niet meer gezien hebben sinds mei 2021. Ook op de spotmarkten boekte Binance in maart veel winst. Het marktaandeel lag 2,3 procent hoger dan februari.

Aantal wereldwijde klanten groeit

Binance is helaas niet meer beschikbaar voor Nederlandse gebruikers omdat het niet kon voldoen aan de regels van de DNB. Wereldwijd is het aantal gebruikers van de exchange juist enorm gegroeid. In 2023 kwamen er 40 miljoen gebruikers bij. Daar profiteerde de eigen coin van de exchange, Binance Coin (BNB), behoorlijk van. De waarde van de cryptomunt groeide met maar liefst 84 procent.

Waardoor groeit de handel op gecentraliseerde exchanges?

Niet alleen de spot- en derivatenhandel op Binance groeit hard. De waarde ervan op gecentraliseerde exchanges steeg met 92,9 procent. De totale waarde is nu zo’n 9,12 biljoen dollar. Indrukwekkend! De komende Bitcoin halving en de nieuwe all-time high van de cryptomunt spelen daar zeker een rol bij.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: