Herlancering Shibarium netwerk staat voor de deur

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wekenlang keken crypto enthousiastelingen uit naar de lancering van het Shibarium netwerk. Die liep echter uit op een teleurstelling vanwege technische problemen. Daardoor moest het zelfs tijdelijk gesloten worden voor het publiek. Het team achter Shiba Inu (SHIB) ondernam onmiddelijk actie om het netwerk zonder fouten opnieuw op te starten. En dat moment is nu aangebroken.

Hard aan het werk voor een soepele herlancering

De afgelopen dagen werkten ontwikkelaars van het netwerk koortsachtig aan het controleren van de validatorgegevens en de transacties. Dit alles om te garanderen dat de herlancering soepel verloopt. Vanwege de technische problemen ging de koers van Shiba (SHIB) hard onderuit.

Dit terwijl investeerders op voorhand een enorme koersstijging verwachtten. Technische problemen gooiden echter roet in het eten. Vandaag kondigde Shytoshi Kusama, een sleutelfiguur binnen het project, aan dat het netwerk binnen afzienbare tijd weer publiekelijk toegankelijk is.

Hoe voorkomt het team opnieuw technische problemen?

Natuurlijk wil het team achter Shiba voorkomen dat er opnieuw technische problemen ontstaan. Zodoende hebben er allerlei testen plaatsgevonden en zijn diverse parameters aangepast. Daardoor moet Shibarium als het goed is perfect werken. Ook op moment dat het netwerk weer actief blokken produceert vinden er nog testen plaats. Volgens Kusama zijn onder andere de volgende systemen geïmplementeerd:

  • Een nieuw monitoringssysteem
  • Extra fail-safes
  • Rate limiting op RPC niveau
  • Automatische server reset als er plotseling veel verkeer is

Wat maakt het Shibarium netwerk interessant?

Shibarium is een layer 2 Ethereum netwerk. Het gebruikt SHIB tokens als transactievergoeding en streeft er naar om van Shiba Inu een geloofwaardig en ijzersterk blockchain project te maken. Daarbij ligt de focus op metaverse en gaming toepassen. Tegelijkertijd moet het een kosteneffectieve optie zijn voor allerlei DeFi toepassingen.

Waarm crashte het netwerk?

Het enthousiasme rondom Shibarium zorgde voor een enorme toestroom van gebruikers en transacties. Daardoor ontstonden er problemen met de bridge en bezweken de servers. Er was simpelweg niet genoeg capaciteit om alles te kunnen verwerken.

Validators

Nu de problemen ogenschijnlijk zijn opgelost staan de ontwikkelaars validators langzamerhand toe. Die spelen een belangrijke rol binnen het netwerk, omdat ze met rekenkracht bijdragen aan de verwerking van netwerktransacties.

Heb je interesse in Shiba (SHIB)? Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *