Grootste crypto verliezen van het jaar in november

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De maand november ligt inmiddels achter ons. Sinterklaas staat bijna voor de deur en we horen de kerstbellen inmiddels rinkelen. Hopelijk zijn er nog crypto beleggers met genoeg (digitaal) geld in hun portemonnee, want november was geen goede maand qua inkomsten. Sterker nog: uit gegevens van CertiK blijft dat de crypto verliezen vorige maand het hoogst waren in 2023.

Crypto hacks en scams eisen hun tol

In november vonden er diverse crypto hacks en exit scams plaats. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fraude bij Binance die aan het licht kwam. In totaal ging ongeveer 363 miljoen dollar verloren.

Exit scams waren verantwoordelijk voor een groot van de verliezen, zo’n 1.1 miljoen dollar. Diverse projecten verdwenen spoorloos van de radar en daarmee ook het geld van beleggers. Dergelijke criminele praktijken verhogen het vertrouwen in crypto niet bepaald.

Honderden miljoen dollars verlies

Naast exit scams eisten ook diverse hacks in november hun tol. Zo ging ruim 250 miljoen dollar verloren door de hacks van Poloniex en HTX. Daar bovenop kwam nog een flash loan aanval op de DeFi exchange KyberSwap, met een verlies van maar liefst 47 miljoen dollar.

Bij deze aanvallen wordt het leenmechanisme van DeFi platforms gebruikt. Op die manier manipuleren aanvallers de marktprijzen en weten ze geld van investeerders afhandig te maken.

Waarom zoveel scams en hacks in november?

Opvallend genoeg zorgt juist het positieve sentiment op de cryptomarkt voor een golf aan aanvallen. Zowel het aantal crypto transacties als het dagelijkse handelsvolume neemt toe na een lange cryptowinter. Voor hackers meer dan genoeg reden om op zoek te gaan de kwetsbare kanten van crypto platforms en exchanges. We zijn dus gewaarschuwd!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *