Wat is DeFi?

DeFi, ofwel Decentralized Finance, verwijst naar financiële diensten op de blockchain. Deze functioneren zonder tussenpersonen zoals handelen, sparen of lenen.

Het maakt gebruik van smart contracts voor directe interactie tussen gebruikers terwijl traditionele financiële instellingen worden omzeild. Hierdoor biedt DeFi meer toegankelijkheid en efficiëntie voor gebruikers. Een aantal voorbeelden van DeFi toepassingen zijn: 

 • Decentrale uitleenplatforms
  Bij deze platforms kunnen gebruikers hun digitale valuta lenen of uitlenen. Op deze manier kun je als gebruiker rente en dus misschien wel een passief inkomen verdienen.
 • Decentrale uitwisselingen (DEX)
  Bij deze platformen kunnen gebruikers hun digitale activa rechtstreeks verhandelen zonder tussenpersonen.
 • Stablecoins
  Stablecoins zijn cryptocurrencies die voor meer stabiliteit op de cryptomarkt moeten zorgen. Vaak zijn ze verbonden aan fiat valuta. Deze coins worden vaak gebruikt in DeFi-protocollen.
 • Automatische Markt Makers (AMM)
  Automatische Markt Makers zijn protocollen die een DEX gebruikt om de waarde van crypto handelsparen te bepalen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat gebruikers tokens met elkaar kunnen swappen zonder dat er tussenpersonen nodig zijn.
 • Synthetische activa markten
  Dankzij synthetische activamarkten is het mogelijk om het bezit van bepaalde activa te simuleren, zonder dat je ze daadwerkelijk bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *