Geruchten: Tesla koopt weer BTC

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Arkham Intelligence is een blockchain analyse platform die allerlei crypto gegevens in kaart brengt. Zo houdt het de activiteiten van Tesla op het gebied van digitale valuta scherp in de gaten. Mogelijk koopt het bedrijf van Elon Musk opnieuw Bitcoin (BTC). Goed nieuws voor de populaire cryptomunt, van wie de waarde, op een correctie na, de afgelopen periode behoorlijk gestegen is.

Wallet van Tesla aangevuld

Arkham Intelligence keek onlangs naar de Bitcoin-wallet van Tesla en zag daar iets interessants. De goedgevulde wallet bevatte 11.509 BTC, terwijl dat kort geleden nog 9720 BTC was. Een toename van 1789 Bitcoins, die er op duidt dat Tesla misschien wel weer aan het kopen is.

Tesla en Elon zetten cryptomarkt op zijn kop

In februari 2021 zette Tesla de cryptowereld compleet op zijn kop. CEO Elon Musk liet weten dat zijn bedrijf maar liefst 1,5 miljard dollar in Bitcoin had geïnvesteerd. Ook mocht er met deze cryptomunt voortaan betaald worden voor auto’s van Tesla.

Bitcoins verkocht

De liefde voor Bitcoin koelde echter al snel af. In maart verkocht het bedrijf 4320 BTC, ongeveer 10 procent van het totale bezit. In het tweede kwartaal van 2022 volgde nog eens 29.160 BTC, zo’n 75 procent.

Waarom is de wallet aangevuld?

Tot 2023 bleef de BTC-wallet van Tesla hetzelfde. Niemand kwam aan het saldo van 9720 BTC. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen. Ineens bevat de wallet 11.509 BTC. Uiteraard leidt deze ontwikkeling tot speculaties.

Heeft Tesla nieuwe BTC gekocht of stond er een foutje in de boekhouding?Gebruikers van X zijn uiteraard heel nieuwsgierig of Tesla weer Bitcoin heeft ingeslagen. Het bedrijf en Elon Musk houden voorlopig hun lippen stijf op elkaar.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws?