Deze whale droeg bij aan de Bitcoin correctie

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Maart 2024 gaat de geschiedenisboeken in als de maand waarin Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte. Na het overschrijden van 69.000 dollar vond er echter een stevige correctie plaats. Mogelijk speelt een ‘whale’ die al 14 jaar actief is daar een rol bij. Hij of zij had tokens in het bezit die werden gemined toen Bitcoin een waarde had van nog geen 30 dollarcent!

Whale ontwaakt

De whale ontwaakte door de grote handelsactiviteiten op het Bitcoin (BTC) netwerk. Beleggers stappen massaal in nu de populaire cryptomunt dichtbij de all-time high zit. Het blockchain-analyseplatform Spot On Chain ontdekte dat de doorgewinterde belegger weer actief was. Niet om te kopen, maar om te verkopen.

Hoeveel Bitcoin verkocht deze belegger?

De ervaren belegger besloot 1000 BTC te verkopen op Coinbase toen een record van 69.000 dollar werd bereikt. Hij of zij maakte een winst van maar liefst 60 miljoen dollar. Kassa! Wel vond er door deze actie een scherpe correctie plaats naar 62.000 dollar.

Meer whales laten zich uitbetalen

Deze whale staat niet alleen. Volgens data van IntoTheBlock hebben veel meer beleggers met zeer veel BTC hun winst laten uitbetalen. Sterker nog, het aantal transacties met een waarde van minstens 100.000 dollar steeg in 1 dag tijd met maar liefst 35 procent.

Komen er nieuwe all-time highs voor Bitcoin?

Natuurlijk verkopen niet alle whales hun Bitcoin. Het merendeel wil juist meer investeren in deze cryptomunt, zo stelt ondernemer en investeerder Anthony Pompliano vast. Hij ziet een toekomst vol all-time highs.

Ook verwacht Pompliano, die een zeer populair YouTube kanaal heeft, dat Bitcoin qua marktkapitalisatie goud voorbij zal streven. Volgens de investeerder is BTC zelfs tien keer zo waardevol als goud. Gaat hij gelijk krijgen? De tijd zal het leren!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *