Geruchten over ‘fraude’ en arrestaties: Huobi zit in de problemen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Huobi Global is een van de meest bekende crypto exchanges ter wereld. Het is afkomstig uit China en heeft een hoofdvestiging in Singapore. Je kunt er terecht voor meer dan 350 cryptomunten. Maar het is de vraag of dat zo blijft.

Het bedrijf zit namelijk in de problemen. Er is een geruchtenstroom op gang gekomen over fraude en arrestaties van medewerkers, waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

Onderzoek naar ‘fraude’ bij Huobi

Afgelopen zaterdag publiceerde de nieuwswebsite Whu Shuo een bericht waarin staat dat de politie drie leidinggevenden van de crypto exchange Huobi had ondervraagd. Ze maken deel uit van een onderzoek naar fraude.

De bronnen zijn anoniem, maar hebben wel een geruchtenstroom op gang gebracht. Is er sprake van fraude op Huobi? Zijn medewerkers gearresteerd? De cryptomarkt kijkt met angst en beven toe.

Miljoenen aan kapitaaluitstroom

Het negatieve nieuws rondom de crypto exchange heeft inmiddels gezorgd voor een uitstroom van meer dan 100 miljoen dollar. De krant the Post vroeg Huobi naar de aantijgingen. Woordvoerders van de exchange ontkennen echter alles. Sterker nog: het heeft verschillende websites gevraagd om ‘onjuiste informatie’ te verwijderen omdat er anders mogelijk juridische stappen volgen.

Nieuwe crypto wetgeving in Hong Kong

Feit is dat toezichthouders in Hong Kong op het punt staan om de exchange te onderzoeken. Er is nieuw cryptobeleid in de stad waarbij een handelsvergunning nodig is om crypto aan te bieden.

Huobi is van plan om die aan te vragen. De nieuwe regeling rondom crypto handel in Hong Kong bestaat sins 1 juni. Het is handen van de financiële toezichthouder, die de nieuwe regeling ‘VATP’ heeft genoemd.

Een jaar tijd om vergunning aan te vragen

Crypto exchanges hebben 12 maanden de tijd om een vergunning aan te vragen. Alleen dan mogen ze hun diensten blijven aanbieden, zoals het bewaren van cryptomunten en de beveiliging die daarbij komt kijken. Lukt het een exchange niet om een vergunning te krijgen, dan moet het zijn activiteiten staken.

Eerder gebeurde dat al met Binance in verschillende Europese landen. Deze exchange heeft inmiddels bezoek gehad van Franse aanklagers en de SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase. Spannende tijden!

Betrouwbaar en veilig jouw crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *