Gaat Cardano samenwerken met Bitcoin Cash?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Cardano (ADA) en Bitcoin Cash (BCH) zijn bekende cryptocurrencies die bekend staan om hun razendsnelle netwerk. Misschien slaan de twee projecten binnenkort wel de handen ineen. Charles Hoskinson wakkerde deze geruchten aan met een tweet over een mogelijke ‘partnerchain’. Waarom denkt hij dat een samenwerking kans van slagen heeft

Welke voordelen brengt een mogelijke samenwerking?

Een mogelijke samenwerking tussen Cardano en Bitcoin Cash zou de cryptomarkt op zijn kop zetten. Beide projecten genieten veel naamsbekendheid en hebben aanhangers van over de hele wereld.

Volgens Hoskinson zou een samenwerking mogelijk leiden tot een zeer efficiënt Proof of Work (PoW) netwerk, misschien zelfs het snelste van de hele cryptowereld. Over een samenwerking tussen Cardano en XRP is Hoskinson trouwens niet te spreken.

UXTO-model van Cardano en Bitcoin Cash

Waarschijnlijk spookte het idee van een samenwerking tussen beide netwerken al langer door het hoofd van Hoskinson. Onlangs deelde hij een poll op ‘X’ waarin volgers hun mening mochten delen over een partnerschap tussen Cardano en Bitcoin Cash.

Beide projecten zijn gebouwd op het zogeheten ‘UXTO-model’, waar gedecentraliseerde functionaliteit en schaalbaarheid centraal staat. Vooral Cardano (ADA) staat erom bekend. Een samenwerking zou deze kenmerken mogelijk versterken.

Interesse van de crypto gemeenschap

Meer dan 15.700 crypto enthousiastelingen brachten hun stem uit in de poll van Hoskinson. Wat blijkt? 69 procent ziet een samenwerking tussen Cardano en Bitcoin Cash best zitten. Bovendien steeg de prijs van ADA na de tweet van Hoskinson. De interesse van crypto beleggers is er dus zeker, nu nog zien hoe het mogelijke partnerschap te realiseren is. We wachten rustig af!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: