Fidelity breidt ETF aanvraag uit

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is niet al te snel als het om de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s gaat. Zo wacht Fidelity Investments al een tijdje op een goedkeuring of afwijzing van een aanvraag. Ondertussen heeft het investeringsbedrijf een nieuwe stap genomen: een uitbreiding van de ETF aanvraag met een staking optie.

Goedkeuring spot ETH ETF met staking

Fidelity Investments laat er geen gras over groeien. Het wil dolgraag een goedkeuring van een spot Ethereum ETF mét staking opties. En dat is goed nieuws voor beleggers, mits de aanvraag groen licht krijgt. Afgelopen november vroeg Fidelity toestemming aan de SEC, in navolging van bedrijven als Blackrock en Grayscale Investments.

SEC neemt de tijd

Het zijn veelal grote en invloedrijke bedrijven die een aanvraag hebben gedaan. Toch neemt de SEC er rustig de tijd voor. Opvallend aangezien het normaliter 45 duurt voordat de knoop wordt doorgehakt.

Een beslissing laat echter op zich wachten, zelfs na een verzoek om openbaar commentaar afgelopen december. De SEC liet 3 maanden geleden weten dat er sprake was van een verlenging tot 5 maart. Ook die datum is inmiddels verstreken.

Wat betekent deze aanvraag?

De spot Ethereum ETF van Fidelity en andere bedrijven houdt de gemoederen flink bezig. Ondertussen is er dus een nieuwe ontwikkeling, namelijk het toevoegen van ETH staking. Dit betekent dat het Amerikaanse bedrijf een deel van de activa wil gaan staken via betrouwbare en ervaren partijen.

Fonds en compensatie

Fidelity gebruikt een speciaal fonds voor de ETH-staking. Voor elke staking activiteit volgt een netwerkbeloning in de vorm van Ether. Die vorm van ‘compensatie’ zal worden gebruikt als inkomen voor het fonds. Dit is een korte samenvatting van de nieuwe spot ETH ETF aanvraag van Fidelity.

Andere spot ETH ETF aanvragen

Crypto beleggers wachten ook in spanning op de goedkeuring of afwijzing van de Ethereum ETF’s van 21Shares en Ark Invest. De verwachting is medio mei, maar een uitstel kan nog volgen. De deadline voor de VanEck aanvraag is op 23 mei. We wachten af!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: