Grayscale investeerders verkopen massaal hun Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De komst van maar liefst 11 exchange traded funds (ETF’s) moest de Bitcoin koers doen stijgen, maar tot verrassing van velen vond juist het tegenovergestelde plaats. Na een voorlopig hoogtepunt van 49.000 dollar volgde een crash van, tot nu toe, 14 procent. Mogelijk spelen de activiteiten van vermogensbeheerder Grayscale daar een rol bij. Hoe zit dit?

Waarom verkopen Grayscale investeerders hun Bitcoin?

Door de goedkeuring van de SEC werd Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) omgezet in een Bitcoin ETF. Daarop volgend besloten investeerders massaal hun cryptomunt van de hand te doen. En de verkoopdruk is nog niet afgelopen.

Uit cijfers van Arkham Intelligence blijkt dat Grayscale in slechts zes uur tijd voor een indrukwekkend bedrag van 500 miljoen dollar aan BTC heeft overgeboekt naar Coinbase.

Van gesloten fonds naar ETF

Grayscale’s Bitcoin Trust (BTC) was tot voor kort een gesloten fonds. Dit hield in dat beleggers hun aandelen niet in Bitcoin konden omwisselen. Dat is veranderd sinds de goedkeuring van Bitcoin spot ETF’s. Investeerders hebben massaal hun crypto verkocht en dit bracht een BTC koersdaling teweeg op een schaal die bijna niemand had voorzien.

Miljarden dollars weg

Door de bovenstaande ontwikkeling is Grayscale haast gedwongen om veel BTC naar Coinbase over te maken. Vervolgens verkopen investeerders via deze exchange hun crypto.

De cijfers uit het fonds zeggen genoeg. In de eerste paar dagen na de goedkeuring haalden investeerders 5 miljard dollar weg, en de afgelopen dagen steeg dit tot (val niet van je stoel) 2,2 miljard dollar!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *