Dit is waarom de koers van BTC daalt na goedkeuring ETF’s

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de SEC heeft de cryptomarkt op zijn grondvesten doen schudden. Tot grote verrassing van sommige beleggers daalde de koers van BTC, terwijl ze verwachtten/hoopten op het tegenovergestelde. Er is immers sprake van een historische mijlpaal die de adoptie van crypto op een ander level brengt. Wat verklaart de neerwaartse spiraal?

Cryptomarkt wachtte in spanning op beslissing SEC

De cryptomarkt wachtte al maanden op groen licht van Bitcoin ETF’s. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wees al meerdere ETF’s in het verleden af. Het had tot 10 januari de tijd om een beslissing te nemen. En natuurlijk wachtte de financiële waakhond tot het allerlaatste moment.

Wat gebeurde er nadat de SEC toestemming gaf?

Uiteindelijk was daar dan toch het grote moment: de SEC gaf toestemming aan 11 partijen om een Bitcoin ETF op de markt te brengen. Er volgde een koersstijging naar 48.000 dollar. Daarna ging het echter al snel bergafwaarts. Massale BTC verkopen leidden tot een koersdaling naar 45.000 dollar.

Enorme volatiliteit van BTC

De volatiliteit rondom de bekendste cryptomunt ter wereld kent geen grenzen. Toen de ETF’s officieel hun intrede deden op de markt steeg de BTC koers naar 49.000 dollar, gevolgd door een daling naar 46.000 dollar. Daarmee kwam nog geen einde aan de verliezen. Uiteindelijk werd een dieptepunt van 41.400 dollar bereikt.

Wat verklaart de koersdaling van Bitcoin?

Anthony Scaramucci is de oprichter en CEO van een hedgefonds genaamd SkyBridge Capital. Hij heeft wel een verklaring voor de koersdaling van Bitcoin, een ontwikkeling die sommige beleggers veel geld heeft gekocht.

Aan Bloomberg vertelde hij dat de verkoopdruk van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een van de redenen is. Voorheen was het een traditioneel fonds, maar sinds de transformatie naar een spot-ETF vonden er ontzettend veel verkopen plaats.

Waarom verkoop BTC bij GBTC?

Maar wat is dan een verklaring voor de verkoop van BTC bij GBTC? Dit komt door het feit dat het fonds jarenlang voor meer dan 25 miljard van deze cryptomunt vergrendelde. De BTC kon simpelweg niet verkocht worden. Nu er sprake is van een spot-ETF kan dat wel. Zodoende besloten veel mensen hun Bitcoin te verkopen.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *