Do Kwon vrijgelaten uit gevangenis Montenegro

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Misschien herinner je het Terra (LUNA) debacle uit mei 2022 nog. Mede door fouten in het ecosysteem daalde de waarde van de cryptomunt van 120 dollar naar 0. Dit leidde tot een verlies van maar liefst 40 miljard dollar en ontelbaar veel gedupeerde beleggers. Terraform Labs oprichter Do Kwon zat voor het schandaal een jaar lang in de gevangenis in Montenegro, maar is nu vrijgelaten.

Waarom moest Do Kwon de gevangenis in?

Do Kwon werd aangeklaagd voor de ondergang van TerraUSD. De gevallen CEO probeerde ontsnappen met Han Chang-joon, de voormalige chief financial officer (CFO) van Terraform Labs. De twee gebruikten valse reisdocumenten en werden in maart 2023 in de kraag gevat. Een gevangenisstraf in Montenegro volgde. Het land laat hem echter nu gaan, zo meldt de Montenegrijnse krant Vijesti.

Fraude aanklachten vanuit de VS en Zuid-Korea

Naar het schijnt heeft de Raad van het Hooggerechtshof besloten dat Kwon de gevangenis tijdelijk achter zich laat. De vrijlating uit Montenegro betekent zeker niet dat Do Kwon uit de problemen is. Zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten willen hem vervolgen voor fraude.

Wanneer komt er een rechtszaak?

Waarschijnlijk volgen er vanuit de VS minstens 8 aanklachten voor verschillende misdrijven. Hoeveel zijn thuisland Zuid-Korea er in petto heeft is niet duidelijk. Wanneer er een rechtszaak komt is onduidelijk, maar dat het voormalige gezicht van Terra geen vrij man blijft is duidelijk. Op ‘X’ is de vrijlating van Kwon in elk geval het gesprek van de dag:

Do Kwon blijft voorlopig in Montenegro

Het is aan de lokale rechtbanken om te beslissing of uitlevering volgt aan Korea of de Verenigde Staten. Do Kwon mag Montenegro dus niet verlaten. Om vluchten te voorkomen moest hij zijn reisdocumenten inleveren bij de autoriteiten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *